Gündem

Denizli'de "Dubai firması" tuzağı! Gösterişli görüntülerle kandırıp 38 milyon euro topladılar...

Denizli'de faaliyet gösteren dijital finans alanında hizmet verdiği belirtilen bir şirketin, Dubai merkezli ünlü bir finans kuruluşunun temsilcisi olduğunu iddia eden 3 kişi hakkında, yaklaşık 38 milyon euro dolandırıcılık suçlamasıyla suç duyurusunda bulunuldu. Ponzi yöntemiyle gerçekleştirilen bu olay, Seçil Erzan vakasının benzeri olarak değerlendirilen olayda şüpheliler serbest bırakıldı.

Abone Ol

Berfin Bitirim-Muhabir

Türkiye'nin gündemini sarsan Seçil Erzan olayının etkileri devam ederken, benzer bir durumun yaşandığı ortaya çıktı. Ertuğrul S. tarafından kurulan dijital finans alanında faaliyet gösteren bir şirket, yakın çevresindeki kişilere yönelik çalışmalarına başladı.

İddialara göre söz konusu şirket, Dubai merkezli ünlü bir finans kuruluşunun Denizli temsilciliğini üstlendiğini belirterek, yatırımcılara yüksek kar vaadiyle çeşitli yatırım fırsatları sundu. Ertuğrul S. ve iki arkadaşı, sosyal medya üzerinden şatafatlı bir yaşam tarzı sergileyerek yatırımcı çekmeye çalıştı.

38 MİLYON EURO PARA TOPLANDI

Şüpheliler, kurdukları ağ aracılığıyla 780 kişiden toplamda 38 milyon euro civarında para topladı. Genellikle yurtdışında yaşayan gurbetçilerin de aralarında bulunduğu yatırımcılara, yatırdıkları paralar üzerinden aylık yüzde 15 ve yıllık ana paranın 5 katı kar payı vaadi yapıldı.

Ayrıca, her yeni yatırımcı getirene yüzde 10 ödeme sözü verildi. Ancak, şüpheliler vaat ettikleri kar paylarını ödeyemeyerek, topladıkları paralarla kayıplara karıştılar.

SAVCILIĞA ŞİKAYET ETTİLER

Dolandırıldığını iddia eden mağdurlar, adli makamlara başvurarak Ertuğrul S., Hicabi P. ve Tolga D. hakkında suç duyurusunda bulundular. Şüpheliler adliyeye sevk edildi ancak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar.

Avukat Gizem Üğür, bu olayın Ponzi sistemiyle gerçekleştirilen ikinci bir Seçil Erzan vakası olduğunu belirtti. Üğür, benzeri olaylardan etkilenen vatandaşlara yetkililere başvurmalarını tavsiye etti.