Gündem

DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık'ın oğlu hakkında 37 yıla kadar hapis talebi

Ankara'daki bir restoranda çıkan kavga sonucunda, DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık'ın oğlu Cenk Sakık'a "kasten öldürmeye teşebbüs", "ruhsatsız silah bulundurma", "tehdit" ve "alenen hakaret" suçlarından toplam 37 yıl 4 aya kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.

Abone Ol

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Ankara 21. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianameye göre, Sakık 9 Haziran’da saat 04.00’te Çankaya’daki bir restorana borcunu ödemek üzere gitti. Kapıda güvenlik görevlisi M.K. ile tartışmaya başlayan Sakık, M.K.'ye hakaret ederken diğer bir çalışan M.C.D. yanlarına geldi. Tartışma sırasında Sakık, ruhsatsız tabancasıyla M.K. ve M.C.D.'ye 6 el ateş etti; M.K. yaralanırken, M.C.D. yara almadan kurtuldu.

Olay sonrası kaçan Cenk Sakık, daha sonra güvenlik güçlerine teslim oldu. M.K.’nin yaralanmasının basit bir tıbbi müdahaleyle giderilemeyecek türde olduğu ve 6. derecede kırık tespit edildiği belirtildi.

İddianamede, Cenk Sakık’ın M.K.'ye hakaret ederek tehdit suçunu işlediği, tartışmanın devamında ise M.K. ve M.C.D.'ye yakın mesafeden ateş ederek "kasten öldürmeye teşebbüs" suçunu işlediği kaydedildi. Ayrıca, ruhsatsız silah taşıyarak 6136 Sayılı Kanun’a muhalefet suçunu da işlediği vurgulandı.

Sakık'ın M.C.D. ve M.K.'ye "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 30 yıla kadar, M.K.'ye yönelik "tehdit" ve "alenen hakaret" suçlarından 4 yıl 4 aya kadar ve "ruhsatsız silah bulundurma" suçundan 3 yıla kadar hapsi talep edildi. İddianame, Ankara 21. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.