Dizi-Film

‘Deadpool & Wolverine’, dijital yayın öncesi küresel gişe rekoruna koşuyor

Marvel’ın büyük süper kahraman filmi Deadpool & Wolverine, sinemalarda iki aydan uzun bir süredir gösterimde olmasının ardından bu hafta dijital platformlarda yayınlanarak ikinci aşamasına geçmeye hazırlanıyor.

Abone Ol

Mehmet Akif Çavdarlı – Diriliş Postası

Sadece sinema salonlarında son hafta sonunda, film ABD’de yaklaşık 3 milyon dolar gelir elde etti ve küresel gişe hasılatını yeni bir kilometre taşının ötesine taşıdı. Deadpool & Wolverine, Star Wars: Bölüm VIII — Son Jedi filmini geçmeye çok yaklaştı ve böylece küresel gişe tarihinde ilk 20 film arasında kendine sağlam bir yer edindi. Aynı zamanda, ABD’de tüm zamanların en büyük 12. gişe başarısı olan Barbie'yi geçmesine yalnızca 5 milyon dolar kaldı.

Deadpool & Wolverine’in şu anki küresel gişe hasılatı yaklaşık 1.32 milyar dolar. Bu toplamın 631 milyon doları yerel sinema salonlarından, 690 milyon doları ise yurt dışı pazarlardan elde edildi. Film, Son Jedi’nin 1.325 milyar dolarlık gişe hasılatını geçmesine yalnızca 4 milyon dolar uzakta. Aynı zamanda tüm zamanların en büyük yedinci süper kahraman filmi konumunda. Önünde yalnızca Black Panther (1.33 milyar dolar), Avengers: Age of Ultron (1.4 milyar dolar), The Avengers (1.5 milyar dolar), Spider-Man: No Way Home (1.9 milyar dolar), Avengers: Infinity War (2 milyar dolar) ve Avengers: Endgame (2.7 milyar dolar) bulunuyor.

2024’ün en büyük ikinci gişe başarısı olan Deadpool & Wolverine, Inside Out 2'nin ardından geliyor. Inside Out 2, dünya çapında 1.6 milyar doların üzerinde hasılat elde etti. Ayrıca, Deadpool & Wolverine tarihin en büyük R-rated (18+ yaş sınırlı) filmi olma unvanını da taşıyor. İlk iki filmin toplamı kadar gelir elde etti. İlk Deadpool filmi dünya genelinde 780 milyon doların üzerinde, Deadpool 2 ise 785 milyon doların üzerinde hasılat yapmıştı. İlk film yaklaşık 60 milyon dolarlık bir bütçeyle, ikinci film ise 100 milyon doları aşan bir bütçeyle çekilmişti. Deadpool & Wolverine ise 200 milyon dolarlık bir bütçeye sahip. Üç film birlikte dünya genelinde yaklaşık 2.9 milyar dolar kazandı

‘Deadpool & Wolverine’ Rotten Tomatoes’da %94 izleyici skoruna sahip

Shawn Levy'nin yönettiği film, başrolde Ryan Reynolds ve Hugh Jackman’ı bir araya getiriyor. Film, Marvel markasını son yıllarda yaşanan endişe verici durumlardan sonra yeniden canlandırdığı için övgü aldı. MCU’nun yakın zamanda en büyük hayal kırıklıklarından biri olan The Marvels gişede beklenen başarıyı yakalayamamıştı. Ayrıca, aktör Jonathan Majors’ın mahkumiyeti ve seriden çıkarılması sonrasında büyük bir revizyon süreci yaşıyordu. MCU’nun bu yılki tek filmi olan Deadpool & Wolverine, iki karakterin de evrende ilk kez görünmesiyle, hem ticari bir başarı elde etti hem de eleştirmenlerden olumlu yorumlar aldı. Film, eleştiri toplama sitesi Rotten Tomatoes’da %78’lik “taze” bir puana sahip.

Channing Tatum, Jennifer Garner ve Wesley Snipes gibi ünlü isimlerin yanı sıra Matthew Macfadyen ve Emma Corrin gibi oyuncuların da yer aldığı Deadpool & Wolverine hala sinemalarda gösterimde. Film, 1 Ekim’de dijital platformlarda yayına girecek. Daha fazla güncelleme için Collider’ı takipte kalın!