Siyaset

Davutoğlu: Gazze'ye indim Gazze savaşını bitirdim

Gittiği her yere barış getirmeye çalıştığını söyleyen Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, "Şam'a indim, İsrail'le Suriye görüşmelerini başlattım. Gazze'ye indim Gazze savaşını bitirdim" dedi.

Abone Ol

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

"HER YERE BARIŞ GETİRDİM, GAZZE SAVAŞINI BİTİRDİM" 
Kendisine yönelik eleştirilere cevap veren Davutoğlu, "Açsınlar baksınlar bakalım. Davutoğlu gitti de ne oldu falan. Evet gittim, gittiğim her yere barış getirmeye çalıştım. Belgrad'a indim Sırbistan'la Bosna arasındaki sorunları çözdüm. İran'a indim nükleer krizle ilgili tarihin en önemli anlaşmasını yaptık. Irak'a indim Şiilerle Sünnileri barıştırdım. Şam'a indim, İsrail'le Suriye görüşmelerini başlattım. Gazze'ye indim Gazze savaşını bitirdim" ifadelerini kullandı. 

"SİYASET YENİDEN ŞEKİLLENİYOR"
Siyasetin yeniden şekillendiğini de belirten Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin verdiği mesajlara Türkiye'nin ihtiyacının olduğunu belirtti. Davutoğlu, "Siyasetin yeni bir ahlaka, söze ihtiyacı var" dedi. 

14 Aralık'ta siyasi tutum belgelerini açıklayacaklarını da sözlerine ekleyen Davutoğlu, "Geçmiş hesapları bir kenara koyalım. Bütün partiler gerektiğinde bir araya gelebilmeli ve siyasetteki dağınıklığı giderecek yol, formül üretmeli. Biz buna hazırız. Allah samimiyetle yola çıkanlara yardım eder. Niyet hayır, akıbet hayır. Allah niyetimizi hayır eylesin, akıbetimizi de hayır eylesin" diye konuştu.