Gündem

Davalar fazla uzamamalı!

Abone Ol

Hasan Taşkın / Diriliş Postası

AK Parti MYK üyeleri Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı başkanlığında, 15 Temmuz işgal girişiminin beyin takımının yargılandığı Akıncı Üssü davasını takip etti. Duruşma öncesinde açıklamalarda bulunan Yazıcı, bu davada yargılanan FETÖ’cü hainlerin 77 kişiyi şehit ettiğini dile getirirken, yargılananların elebaşları olduğunu aktararak, “Bu davayla alakalı 444 müşteki ve müdahil var. Ayrıca AK Parti, bu davaya müdahil olarak katılma isteminde bulunacak. Bu davanın bir diğer özelliği de şu; FETÖ örgütünün başı birinci sırada sanık. İkinci sırada sanık firar eden, kaçan, kaçırılan, her neyse Adil Öksüz ve rütbeliler var, general düzeyinde olanlar var, çeşitli rütbelerde diğer askeri görevliler var” dedi.

Şehitlerin kanının hesabının FETÖ’cü işgalcilerden sorulacağının altını çizen Yazıcı, tüm Türk milletinin mağdur durumda olduğunu, mahkemelerinde bu durumu göz önünde bulundurarak, yargılama süreçlerini hızlandırması gerektiğini belirtti ve şu mesajları verdi: “İnşallah bu yargılamalar bitince sanıklar, failler, darbeciler, elbette hak ettikleri cezayı alacak. Zaten yargılamanın tek amacı var, haksıza haddini bildirmek, haklıya da hakkını vermek. Bu da tüm milletimiz,şehit yakınları başta olmak üzere, şehitler hepimizindir, mağdur durumdayız. Türk milletinin bütünü mağdur durumda. Suç işleyen, alçakça darbe teşebbüsünde bulunan failler var. Bunların asli failleri var, manevi failleri var, her neyse pozisyonları, statüleri ona uygun yaptırıma, yargılama sonucunda mutlaka müstahak olacaklar. Beklentimiz bu. Sükunetle süreci takip ediyoruz. Yargılama önemli bir işlevdir. Yargılamada görevli hakim ve savcıları suçlamak çok anlamlı değil. Elbette onlar işlerini biliyor.

İnşallah kısa zamanda bu davalar sonuçlanır.”

İDAM REFERANDUMU YAPALIM

Hayati Yazıcı’nın sözleri, AKP Keçiören Teşkilatı üyesi olduğunu söyleyen bir kişi tarafından kesildi. “İdam istiyoruz” diyen kişi, Yazıcı’ya elindeki urganı göstererek “Gerekirse referandum yapalım, bu ipi onların boynuna takalım. Bu millet yetkiyi size verdi” dedi. Aynı şekilde davayı takip eden vatandaşlarda “İdam” taleplerini yüksek sesle dile getirdi.