Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İnce’nin randevu talebine yanıt

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ortak basın toplantısı düzenledi.

Terör örgütü PKK’ya karşı kararlı bir mücadele sergileyen Sırbistan’a teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizin FETÖ ile mücadelesinden kıymetli dostluğumuzun desteğinden ötürü ona şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

YATIRIMLARIN ARTIRILMASINI İSTİYORUZ

İki ülke arasındaki yatırımların artırılmasının öncelikli hedef olduğunu belirten Erdoğan, “Ticaret hacmimizin ilk kez 2017’de 1 milyar dolar eşiğini aşmış olması sevindiricidir. Yatırımların karşılıklı artırılması hedeflerimiz arasındadır. İş adamlarımızın Sırbistan’ın farklı bölgelerinde hayata geçirdiği yatırımları memnuniyetle takip ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

MEYVE VEREN AĞAÇ TAŞLANIR

“Birilerinin ülkemizin Balkanlar’daki faaliyetleriyle Sırbistan-Bosna Hersek ile kurduğu güçlü işbirliğinden rahatsız olduğunu görüyoruz.” diyerek Batı’ya atıfta bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şüphesiz meyve veren ağaç taşlanır. Bazılarına tavsiyem boş işlerle uğraşmak yerine Balkanlar konusunda katkı verecek işlere yoğunlaşmalarıdır.” diye konuştu.

TURİZM ALANINDA İŞBİRLİĞİ

40 milyon turist potansiyeli ile Türkiye’nin ciddi bir tırmanış içinde olduğunu belirten Erdoğan, hizmet sektöründeki bu tecrübeyi Sırbistan’la paylaşmak istediklerini söyledi. Erdoğan, “Sırbistan’la paket turizmi konusunda planlamalara girmek istiyoruz.” dedi.

BATI GİRİŞİMLERİMİZİ HAZMEDEMİYOR

Son 16 yılda şaha kalkan, ekonomik olarak dışa bağımlılığı azalan Türkiye’nin attığı her adımı eleştiren Batı ülkelerini eleştiren Erdoğan, “Özellikle Batı, Türkiye’nin duruşunu hazmedemiyor. Türkiye’nin bölgede attığı adımları, girişimleri hazmedemiyor. Ama hazmetse de, hazmetmese de biz yapabileceğimiz ne varsa bunları TİKA ile yoğun bir şekilde yapıyoruz.” dedi.

İNCE’NİN RANDEVU TALEBİNE YANIT

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin randevu talebine ilişkin “Kimsenin üzerimizden prim yapmasına izin vermeyiz. Partimize kabul edebiliriz. Randevu talebinde bulundular kısa zamanda cevap vereceğiz” dedi.

“BALKANLARIN EN GÜÇLÜ ÜLKESİ TÜRKİYE”

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic’in konuşmalarından öne çıkanlar:

“Demokrasiye saldırıldığı zaman, meclis bombalandığı zaman açık bir şekilde kınadık. Meclisi ziyaret ettiğimizde 15 Temmuz gecesinde meclise saldırıldığına inanamadık. Şehit olanlar için çelenk bıraktık. Biz kendi geleceklerini belirleyen ülkelerden yana olacağız. Ülkenin yükselmesi için Sayın Erdoğan’ın çok büyük katkısı vardır. Hiç bir yatırımcı oraya gelmek istemiyordu, sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelmesinin ardından gelmeye başladılar.

Ben böyle bir karşılamayı hiç bir yerde yaşamadım, bu inanılmaz bir karşılamaydı. Türkiye Balkanlarda en büyük, en güçlü ülke. Türkiye’nin de ne düşündüğü önemli tabi. Dolayısıyla Sırbistan küçük bir ülke ama Balkanlarda en büyük ülke”