Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TYB Kurucu Başkanı Mehmet Doğan'ın cenaze törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hacı Bayram-ı Veli Camii’nde Türkiye Yazarlar Birliği Derneği Kurucu Başkanı Mehmet Doğan için düzenlenen cenaze törenine katıldı. Başsağlığı dileyen Erdoğan, ''Büyük Türkçe Sözlük eseri ile birlikte Millî Şairimiz Mehmet Âkif Ersoy ve İstiklâl Marşımızla ilgili çalışmaları başta olmak üzere edebiyat, tarih, fikir ve kültür dünyamıza yaptığı özgün katkılarla daima hatırlanacak'' ifadelerini kullandı.

Abone Ol

Hazal Mihrace Göksun - Muhabir

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Kurucu ve Şeref Başkanı Mehmet Doğan, 77 yaşında Ankara'da hayatını kaybetti. Doğan'ın cenaze namazı, ikindi vakti kılındı ve son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehmet Doğan için paylaştığı taziye mesajında, "Türkiye Yazarlar Birliği kurucusu ve Şeref Başkanı, ülkemizin yetiştirdiği en değerli münevverlerden biri olan D. Mehmet Doğan Beyefendi'nin vefatını derin bir teessürle öğrendim. Büyük Türkçe Sözlük eseri ile birlikte Millî Şairimiz Mehmet Âkif Ersoy ve İstiklâl Marşımızla ilgili çalışmaları başta olmak üzere edebiyat, tarih, fikir ve kültür dünyamıza yaptığı özgün katkılarla daima hatırlanacak olan D. Mehmet Doğan Beyefendi'ye Allah'tan rahmet; ailesine, okuyucularına, başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun." ifadelerini kullandı.