Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan salona girince CHP Genel Başkanı Özel ve milletvekilleri ayağa kalktı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 28. Dönem 3. Yasama Yılı Açılış Toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Erdoğan'ın Genel Kurul'a girişinde, özellikle önceki yıllarda ayağa kalkmayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekillerinin bu yıl ayağa kalkması dikkat çekti.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın salona girişinde ayağa kalkan CHP milletvekilleri, alkışlama yapmadan bu tutumu sergiledi. Bu durum, siyasetteki bazı gelişmelerle birlikte kamuoyunda tartışma konusu oldu.

Özgür Özel’in Açıklamaları

Toplantı sonrası CHP Genel Başkanı Özgür Özel, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Özel, “Makama saygıdan dolayı ayağa kalktık” ifadesini kullanarak, bu tutumlarının nedenini vurguladı.

Özel, daha önceki açıklamalarında makama saygıda bir eksiklik yapmayacaklarını belirttiklerini hatırlatarak, Cumhurbaşkanı’nın yeminine uygun bir şekilde karşılanmalarını umduklarını ifade etti. Konuşma tarzının, parti genel başkanı olarak uygun bir dil çerçevesinde gerçekleştiğini, ancak Erdoğan’ın çıkışında yine ayağa kalkma gereği duymadıklarını sözlerine ekledi.