Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile bir araya gelecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BRICS'in 16. Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere Rusya'nın Kazan kentine gitti. Erdoğan, Vladimir Putin ile 17.00'de görüşecek.

Abone Ol

Küresel ekonominin yüzde 25'ini kapsayan BRICS grubunun 16. Liderler Zirvesi, Rusya'nın Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da düzenleniyor. Zirveye Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılmak üzere Kazan’a ulaştı.

Erdoğan-Putin görüşmesi 17.00'de

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BRICS'e üye ve davetli ülkelerin liderleriyle bir araya gelerek aile fotoğrafında yer alacak ve zirve çerçevesinde çeşitli temaslarda bulunacak. Özellikle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile saat 17.00’de gerçekleşmesi planlanan görüşme dikkat çekiyor.

Zirvede Erdoğan’ın, BRICS ile ikili ilişkilerin güçlendirilmesi ve katılımcı ülkelerle ekonomik, siyasi işbirliklerini ele alacağı belirtiliyor. Ayrıca, İsrail'in Filistin ve Lübnan topraklarına yönelik saldırıları gibi bölgesel ve küresel meselelerin de görüşüleceği ifade ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, eşi Emine Erdoğan’ın yanı sıra Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve diğer üst düzey yetkililer eşlik ediyor.