Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kirli tezgahları parçalamaktan başka şansımız yok!

Abone Ol

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Eskişehir Olağan İl Kongresi’nde konuştu.

Ülkemizin gerek yurt içi gerekse yurt dışında terör örgütlerine karşı tarihin en önemli mücadelelerinden birini verdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “FETÖ, DEAŞ, PKK, YPG gibi terör örgütlerine karşı yürüttüğümüz mücadele sadece bugünümüz için değil, istikbalimiz için hayati bir önemdedir. Ülkemizin geleceğini esir almaya yönelik kirli tezgahları parçalamaktan başka şansımız yok.” şeklinde konuştu.

“Bize saldırana Osmanlı tokadını atarız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı olarak diyorum ki bize saldıranlara karşı, kusura bakmayın, biz Osmanlı tokadını atarız.” dedi.

3,5 milyon Suriyeliyi topraklarına göndereceğiz

Fırat Kalkanı Harekatı’yla Cereblus ve El Bab’a yerleştirilen muhacirleri anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı durumun Zeytin Dalı Harekatı ile Afrin’de gerçekleşeceğini söyledi. Erdoğan, “3.5 milyon Suriyeli kardeşimizi kendi topraklarına göndereceğiz. Türkiye, kendi hedefleri yanında küresel adalet mücadelesinin de sancaktarıdır.” ifadelerini kullandı.

2019 seçimleri

2019 seçimlerinin, ülkemiz açısından en önemli seçimlerden biri olacağını vurgulayan Erdoğan, “Bu seçimlerde demokrasi tarihimizin tüm kazanımlarımızın oylaması olacak” dedi.

“Dünyada şu anda 1 numaralı havalimanını biz yapıyoruz”

“Dünyada şu anda 1 numaralı havalimanını biz yapıyoruz. Şu anda bu yılın sonuna kadar yılda 150 milyon yolcu kapasiteli havalimanımız inşallah açılıyor.” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “2023’te bu sayı 200 milyona çıkacak. Buralara yan gelip yatarak gelmedik. Azmettik çalıştık çabaladık. İstanbul’da boğazda bizden önce 15 Temmuz köprüsü vardı, 2. Fatih Sultan Mehmet’ti bizde 3. köprüyü yaptık. Ama yetmedi bize madem dedmiz Fatih gemileri karadan yürüttü biz de trenleri denizin altından yürütelim dedik. Yetmedi bu defa Avrasya Tüneli’ni yaptık otomobiller geçiyor denizin altından. Bu dünya ile yarıştır. Şu anda THY dünyada ilk 7’nin içinde. En fazla noktaya uçma noktasında 1 numara. Şimdi istediğimiz yere istediğimiz gibi uçabiliyoruz.” diye konuştu.

“Biz koltuğa yapışanlardan olmadık”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz ana muhalefetin başındaki zat gibi 9 seçim kaybetmesine, görevde bulunduğu her süre bir seçim kaybetmesine rağmen koltuğa yapışanlardan olmadık. Bütüm makamlar milletimizin bize birer emanetidir. Biz makama, insana hizmet götürmek dışında bir anlam yüklemedik. Makamlara rant kapısı olarak bakanlar bu kutlu çatı altında asla barınamadılar” ifadelerini kullandı.

Afrin’de zafere yakınız!Türkiye