Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hükümetin gündeminde af yok

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere seyahati öncesi Yeşilköy Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi. Türkiye olarak İngiltere ile ekonomik iş birliğinin gelişmesine özel önem verdiklerinin altını çizen Cumhrubaşkanı Erdoğan, “Türkiye ve Birleşik Krallık olarak ekonomik iş birliğimizin Brexit sonrasında da kesintisiz sürmesini istiyoruz.” dedi.

GÜNDEMİMİZDE AF YOK

MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin af önesirine cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümetin gündeminde bir af düşüncesinin kesinlikle olmadığını söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Çocuk istismarcıları, tecavüzcüler, kadın katilleri, PKK’lılar, FETÖ’cüler hariç olmak üzere, demir parmaklıkların gerisinde özgürlük düşü kuran, zindanda gün sayan, dama düşüp sevdiklerinin ve sevenlerinin hasretini çeken kader kurbanlarını afla taltif etmek niye akıllara gelmez?” sözleriyle af önerisinde bulunmuştu.

FAİZİ TÜM KÖTÜLÜKLERİN ANASI BABASI OLARAK GÖRÜYORUM

Cumhurbaşkanı Erdoğan faizle ilgili, “Faizi ekonomik alanda her türlü kötülüğün anası babası olarak görüyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Hizmet Şeref Belgesi Takdim Töreni’nde yaptığı konuşmada, 24 Haziran’da milletin takdiriyle sandıktan ‘milletin adamıyla’ yola devam kararı çıkması durumunda, “İnşallah bu faiz belasıyla mücadeleden zaferle çıkacağımı söyleyeyim.” ifadesini kullanmıştı.

KENDİMİZİ SÜREKLİ YENİLEYEN BİR PARTİYİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Tabii yeni isimler noktasında, bu adeta iki kere iki dört. Biz biliyorsunuz hücre yenilemesini siyasette başaran bir partiyiz ve mevcutla yetinen, iktifa eden değil ve kadrosunu, hücrelerini sürekli olarak yenileyen, güçlendiren nerede eksiklerimiz var, aksamalarımız var bunları gidermeye çalışan bir siyasi partiyiz dolayısıyla burada da nerede aksama varsa, nerede sıkıntılar varsa bunları gidermek suretiyle yeni bir kadro ortaya koymanın gayreti içerisinde olacağız.”

KADROYU TAZELEMEK BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

“Bir defa biz siyasette kadroyu Ankara’ya milletvekili taşımak olarak görmüyoruz . Böyle bir şey olmaz, yani siyasette milletvekilliği sorumluluğunu üstlenmiş olan arkadaşlarımız bir defa kesinlikle bu işin hakkını dört dörtlük vermeli. Ankara’ya taşınıp Ankara’da da parlamentoya bile doğru dürüst gelmeyen bir ekiple, bir kadroyla yürümek, böyle bir şeyi düşünmüyoruz. Bu konularda kimlerin zaafları olmuşsa, kimler bu konularda falso yapmışsa tabii ki onlarla artık yürümek mümkün değil. Onun için kadroyu tazelemek, bu bizim için çok önemli.”

MHP lideri Bahçeli’den ‘af’ önerisiTürkiye

Başbakan Yıldırım: Gündemimizde af yokGündem