Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Futbol Sahaları 2,5 kat Arttı"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir Futbol Kulübü Tesisleri'nde Başakşehir Futbol Akademisi ve Kupa Meydanı Açılış Programı'na katıldı.

Abone Ol

Üst düzey bir futbol eğitimi için her şeyin düşünüldüğü Başakşehir Futbol Akademisi'nin futbola yeni bir soluk kazandıracağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sizleri en kalbi duygularımla sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Sizlerle beraber olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bugün Başakşehir ve Türk futbolu adına çok önemli bir projeyi hayata geçirmenin bahtiyarlığını yaşıyoruz. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2024-2025 sezonunda tüm takımlarımıza başarılar diliyor, gerek heyecan seviyesi gerekse centilmenlik düzeyi yüksek bir sezon geçirmeyi ümit ediyoruz. Hangi sebeple olursa olsun futbola husumetin, holiganlığın, kavganın, ideolojinin girmesi, her şeyden önce sporun ruhuna zarar verir. Tüm kulüplerimizden sezon boyunca futbolumuzu kısır tartışmaların uzağında tutma ve fair play ruhunu güçlendirme noktasında azami hassasiyet bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Futbol Sahası Sayısı 2,5 Kat Arttı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2002 yılında Türkiye genelinde 595 futbol sahası bulunduğunu ancak AK Parti hükümetinin bu sayıyı 2,5 kat artışla bin 365'e çıkardığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milyonların ilgiyle, beğeniyle takip ettiği sporcularımızın da sorumlu davranarak topluma ve gençlerimize örnek olmalarını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Süper Lig takımlarında oynayan gençlerin sayısının azalmasının yeni futbolcuların yetişmesinde tıkanıklık olmasıyla ilişkilendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına son verdi.