Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan Al Sani ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile Ankara'da bir araya geldi. Görüşmede Türkiye ile Katar ikili ilişkileri, İsrail’in Filistin topraklarındaki saldırıları, bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındı.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Türkiye-Katar ikili ilişkileri, İsrail’in Filistin topraklarındaki saldırıları, bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye'ye yönelik suikast girişimiyle ateşkese niyetli olmadığını bir kez daha ortaya koyduğunu vurguladı. Türkiye’nin, bölgeye kalıcı barış ve huzur getirecek çözümler üzerinde çalışmaya devam ettiğini belirten Erdoğan, Katar ile birlikte bu yöndeki çabalarını artırma niyetinde olduklarını ifade etti.

Erdoğan, İsrail’in hem Filistin topraklarında hem de Lübnan’da gerçekleştirdiği saldırılarla bölgede gerilimi artırmaya çalıştığını ve son günlerde yoğunlaşan İsrail saldırganlığını durdurmak için uluslararası toplumun etkin adımlar atması gerektiğini söyledi.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Katar ile ekonomik, siyasi, askeri, ticari ve kültürel alanlarda iş birliğini daha da ileriye taşıma kararlılığında olduğunu ve atılacak adımlarla iki ülke arasındaki dayanışmanın güçleneceğini belirtti.