Gündem

Cumhurbaşkanı duyurdu: Operasyon başladı

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kandil’e operasyon başladı” dedi. ‘Cudi’de var mıyız? Gabar’da var mıyız? Afrin’de var mıyız?‘ diye meydana seslenen Erdoğan, “Bay Kemal bize ‘Afrin’e girmeyin’ dedi. Bay Muharrem, ‘Afrin’de ne işiniz var’ dedi” ifadelerini kullandı.

“KANDİL OPERASYONU BAŞLADI”

Erdoğan; bay Kemal ve bay Muharrem’den ‘terörle mücadele’ üzerine hiçbir laf duyulamayacağına vurgu yaparak, “Kardeşlerim nereye saklanırlarsa saklansınlar biz ne Kemal’e bakarız ne Muharrem’e bakarız. Şu ana kadar Afrin’de öldürülen terörist sayısında 4 bin 500’ün üzerine çıkıyoruz. Kandil’de operasyonlarımızı başlattık. 20 uçakla 12 önemli nokta imha edildi. Oradaki silah depolarını yok ettik” diye konuştu.

“TERÖR, GÜNDEM OLMAYACAK”

‘Çukur eylemlerinde teröristleri açtıkları çukura gömdük. Zeytin Dalı Harekâtı’nda teröristleri yok ettik. Yurt dışına kaçan FETÖ’cü alçakları yakaladık, yargıya teslim ettik‘ diyen Erdoğan, “Peki Bay Kemal’den, Bay Muharrem’den terörle mücadele duydunuz mu? Bay Kemal teröristlerle beraber yürüyor, Muharrem terör örgütünün partisinin genel başkanına ziyaret gerçekleştiriyor. Bunlar 53 Kürt kardeşlerimizi öldürmedi mi? Kandil’i bir terör kaynağı olmaktan çıkarıyoruz. Zeytin Dalı’ndan sonra başlattığımız harekât, başarı ile sürüyor. Artık İHA’mız var, SİHA’mız var; bunları ABD’den, İsrail’den almıyoruz. Terörü bu ülkenin gündeminden çıkartacağız” şeklinde konuştu.

“YIKIM EKİBİ, DERSİNİ ALACAK”

Son 16 yılda Niğde’ye 13 kattrilyon yatırım yaptıklarının altını çizen Cumhurbaşkanı, “Cumhur İttifakı olarak diğer ittifaka gereken dersi vereceğiz. Yaparsa, yine AK Parti yapar. Muhalefetin halini görüyorsunuz, bunlar yıkım ekibi. Biri havaalanı ile uğraşıyor, biri TİKA ile uğraşıyor. Bunlar ne cins ya? TİKA dünyanın dört bir yanında tarihi miraslarımızla ilgileniyor. Dünyanın hangi ülkesinde böyle bir muhalefet var. Siz hiç Avrupa’da yatırım düşmanı muhalefet gördünüz mü? Siz hiç morali bozuk olduğu cephedeki askere sataşan cumhurbaşkanı adayı duydunuz mu?” diye sordu.

Haber Merkezi