Gündem

Cuma hutbesinde "kötülüğe iyilikle engel olalım" vurgusu

Cuma hutbesinde, kötülüğe iyilikle engel olmanın önemi vurgulandı ve iyilikte yarışmanın gerekliliği hatırlatıldı.

Abone Ol

Türkiye genelindeki camilerde okunan cuma hutbesinde, İslam'ın en temel amaçlarından birinin yeryüzünde iyiliği hakim kılmak olduğu ve kötülüğün önüne geçmek için her daim iyilikle hareket edilmesi gerektiği mesajı verildi.

Hutbede, İslam'ın iyiliği emredip kötülükten sakındırdığı, bu yolda insanların iman, ibadet ve güzel ahlakla donanarak hareket etmeleri gerektiği ifade edildi. Kur’an-ı Kerim’in iyilik ve takvada yarışmayı teşvik ettiğine dikkat çekilen hutbede, "İyiliğin yeryüzündeki en büyük temsilcisi Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa, herkesi huzur içinde yaşatacak bir dünya kurma gayretinde olmuş ve bu yönde ümmetini teşvik etmiştir" denildi.

Günümüz Sorunlarına Karşı İyilik

Hutbede, günümüzde kötülüğün ve kötülerin daha fazla gündemde yer aldığı, barışın yerini savaşın, merhametin yerini şiddetin, sevginin yerini ise nefretin almaya başladığı vurgulandı. Kötülüğü yaygınlaştırmaya çalışan zararlı akımların ve kötü alışkanlıkların gençleri ve çocukları milli ve manevi değerlerinden uzaklaştırmaya çalıştığı belirtildi.

Bu bağlamda, iyiliğin ve sevginin günümüzde daha fazla yayılması gerektiğine işaret edilerek, "Bize düşen her şartta iyilikle hareket etmek, kötülüğün karşısında durmaktır. Çocuklarımızın ve gençlerimizin iyi insanlarla birlikte olmaları için çaba göstermektir" denildi.

"Yeryüzünü İyilik İnşa Edecek"

Son olarak hutbede, "Yeryüzünü iyilik imar edecek ve dünyayı yaşanabilir hale iyiler getirecektir" mesajı verildi. Kötülüğe iyilikle karşı koymanın gerekliliğine dikkat çekilerek, bu sorumluluğu üstlenmenin her bireyin görevi olduğuna vurgu yapıldı.