Kültür Sanat

CSO Cumhuriyet coşkusunu Türkiye ve Macaristan'da yaşatacak

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), Türkiye Cumhuriyeti’nin 101. yılı onuruna düzenleyeceği iki özel konserle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu yaşatacak. Bir konser, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşirken, diğer konser Macaristan'da düzenlenecek.

Abone Ol

CSO Genel Müzik Direktörü ve Şefi Cemi'i Can Deliorman, Cumhuriyet Bayramı haftasının orkestranın en yoğun dönemlerinden biri olduğunu belirtti. Deliorman, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki konserin özel bir içerik ve repertuvarla hazırlandığını ifade etti. Ayrıca, Türk-Macar Kültür Yılı kapsamında Macaristan'da da iki konser gerçekleştirileceğini vurguladı. "Bu konserler, Cumhuriyet Bayramı coşkusuyla Türk ve Macar bestecilerin eserlerinden oluşan harika bir repertuvar sunacak," dedi.

Manevi Yüksek Konserler

Deliorman, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki konserin, Türkiye'nin farklı kesimlerinden şarkı ve türkülerden oluşan bir seçki olacağını belirtti. "Cumhuriyet Bayramı Konserleri, maneviyatı çok yüksek konserlerdir. Bu özel günler, bizi bir araya getiren ve geçmişimizi hatırlatan günlerdir," şeklinde konuştu.

Macaristan'daki Konser Programı

CSO Müdürü Sibel Ayhan Bayer, 28 ve 29 Ekim tarihlerinde Macaristan'da konserler verileceğini duyurdu. 28 Ekim’de Debrecen'deki Kodaly Filarmoni Orkestrası'nın konserinde Zoltan Kodaly'in "Galanta Dansları" dinleyicilere sunulacak. 29 Ekim’de ise Budapeşte Liszt Akademisi Konser Salonu'nda, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın özel konseri gerçekleştirilecek. Konserde milli marşların yanı sıra Ferit Tüzün’ün "Çayda Çıra", Franz Liszt'in "Piyano Konçertosu" ve Ulvi Cemal Erkin'in "Köçekçe" eserleri seslendirilecek.

Bayer, "Konserlerimize Macarların büyük ilgi gösterdiğini ve biletlerin tamamının satıldığını" belirtti. CSO, 16 yıl aradan sonra Macaristan'da konser vermenin heyecanını yaşıyor.