Ekonomi

CrowdStrike, tüm yıl gelir beklentisini düşürdü

CrowdStrike, Temmuz ayında yaşanan büyük kesintisine rağmen güçlü bir çeyrek performansı sergiledi. Ancak şirket, olayın neden olduğu geciken abonelikler nedeniyle tüm yıl gelir beklentisini aşağı yönlü revize etti.

Abone Ol

Siber güvenlik yazılım şirketi CrowdStrike, 2025 mali yılı için analistlerin tahminlerini aşan ikinci çeyrek kazançlarını bildirdi ancak Temmuz ayında yaşanan küresel kesinti nedeniyle tüm yıl gelir beklentisini aşağı yönlü revize etti.

CEO George Kurtz açıkladı: “19 Temmuz'daki olay, satışlarımızın önemli bir kısmının genellikle kapandığı çeyreğin son iki haftasında meydana geldiğinden, anlaşmaları sonraki çeyreklere erteledi. Bununla birlikte, bu anlaşmaların büyük çoğunluğu boru hattımızda kalmaya devam ediyor.”

Şirketin hisseleri mesai sonrası işlemlerde %2'den fazla düştü ancak 28 Ağustos'taki kapanış itibariyle yılbaşından bugüne %5 artış gösterdi.

Olaydan önce CrowdStrike'ın hisseleri son 12 ayda iki kattan fazla artmış ve ilk çeyrekte piyasa beklentilerini aşmıştı.

Gelir hatalı bir güncellemeden etkilendi

Şirket, 2025 mali yılına ilişkin tüm yıl gelir beklentilerini, daha önce 3,98 milyar ila 4,01 milyar dolar arasında öngördüğü 3,89 milyar dolar (3,50 milyar Euro) ile 3,9 milyar dolar (3,51 milyar Euro) arasına düşürdü.

Bu yeni öngörü aynı zamanda 3,96 milyar $ (3,56 milyar €) olarak tahmin edilen rakamdan da daha düşüktür.

CrowdStrike raporlama açıklamasında, gelir beklentisinin “müşteri taahhüt paketimizle ilgili teşviklerin bir sonucu olarak kalan mali çeyreklerin her birinde tahmini 30 milyon $ (27 milyon €) abonelik geliri etkisi içerdiğini” belirtti.

19 Temmuz'da Microsoft Windows için bir siber güvenlik yazılımı sağlayıcısı olan CrowdStrike, Falcon Sensor güvenlik sistemi için hatalı bir güncelleme dağıtarak Windows'u etkileyen dünya çapında bir BT kesintisine neden oldu.

Bu kesinti havayolları, havaalanları, bankalar, oteller, hastaneler ve imalat dahil olmak üzere çeşitli sektörleri etkiledi.

Müşteriler tazminat talebinde bulundu ve bu da şirketin gelir görünümünü önemli ölçüde etkiledi. BT kesintisinin ardından CrowdStrike hisseleri üç gün içinde %25 düştü.

CrowdStrike sabit süreli abonelikler yoluyla gelir elde ettiğinden, yinelenen gelir şirket için önemli bir performans ölçütüdür.

Sözleşme imzalanmasındaki gecikmelerin ve müşteri tazminatı ihtiyacının şirketin 2025 mali yılının ikinci yarısındaki kazançlarını etkilemesi bekleniyor.

Aksi takdirde güçlü çeyrek performansı

Kesintiye rağmen CrowdStrike ikinci çeyrekte piyasa beklentilerini önemli ölçüde aşarak 963,9 milyon $ (866,58 milyon €) gelirle 1,04 $ (0,93 €) hisse başına kazanç bildirdi.

Bu rakam, tahmin edilen 0,97 $ ve 959 milyon $'ın üzerinde gerçekleşerek bir önceki yıla göre kazançta %40 ve gelirde %32'lik bir büyümeyi yansıttı.

Ayrıca, geçen yılın aynı çeyreğinde 8,5 milyon $ olan net gelir 48 milyon $'a (43,15 milyon €) yükseldi.

Kurtz şu yorumu yaptı: “19 Temmuz olayından sonra toparlanmak için müşterilerimizle birlikte çalışırken, daha da dirençli ve müşteri odaklı bir CrowdStrike olarak ortaya çıktık ve inovasyona agresif bir şekilde yatırım yapmaya devam ediyoruz.

“İkinci çeyreğimiz işimizin ve platformumuzun dayanıklılığını gösteriyor-LogScale Next-Gen SIEM, Identity Protection ve Cloud Security birleşik nihai ARR'de 1 milyar doları aştı.”

CFO Burt Podbere ise şunları ekledi: “İkinci çeyrekte gelir, faaliyet kârı ve net gelirde güçlü bir büyüme elde ederek odaklanmış uygulamamızı gösterdik.

“Pazar fırsatımız değişmedi ve müşterilerimize ve inovasyona olan bağlılığımızın Falcon platformunun daha da fazla benimsenmesini sağlayacağına, müşterilerimizi hızla gelişen siber tehditlerden koruyacağına ve uzun vadeli hedeflerimize ulaşmamızı sağlayacağına inanıyoruz.”