Gündem

Çorum ve Elazığ merkezli 3 ilde FETÖ operasyonu: 13 gözaltı

Abone Ol

15 Temmuz 2016’da 249 vatan evladının şehit olduğu hain işgal girişimini gerçekleştiren Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik operasyonlar kararlılıkla sürüyor. Çorum ve Elazığ merkezli 3 ilde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince örgüte yönelik operasyonlarda 13 şüpheli gözaltına alındı.

Çorum’da 8 gözaltı

Çorum Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle kapatılan sendika ve derneklerin üyesi oldukları öne sürülen 9 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince kent merkezi ile bazı ilçelerde düzenlenen operasyonda 8 kişi gözaltına alındı. Zanlıların evlerindeki aramalarda bazı materyallere el konuldu.

Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

Adresinde bulunamayan bir kişi aranıyor.

Elazığ merkezli operasyonda 5 gözaltı

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Elazığ, İstanbul ve Samsun’da bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, FETÖ/PDY ile iltisaklı olan ve örgütün kentteki kadın yapılanması içerisinde öğrenci evlerinin finanse edilmesi ve yapılanması faaliyetlerinde bulundukları öne sürülen 5 kişi gözaltına alındı.

Zanlıların, emniyetteki işlemleri sürüyor.