Spor

Çin Seddi'ni geçtik! Filenin Sultanları yarı finalde

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Çin'i 3-2 mağlup ederek Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda yarı finale yükseldi.

Abone Ol

Hazal Mihrace Göksun - Muhabir

Filenin Sultanları, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları çeyrek finalinde güçlü rakibi Çin ile karşı karşıya geldi. Türkiye, bu maçı kazanarak tarihinde ilk kez yarı finale yükseldi. Müsabaka, saat 10.00'da başladı ve tüm Türkiye'yi ekran başına kilitledi.

ÇİN SEDDİ'Nİ GEÇTİK!

Maç, kıran kırana geçen setlerle dikkat çekti. İlk sette Türkiye, Çin'e 25-23 yenildi. Ancak, sultanlar ikinci sette etkili bir performans sergileyerek 25-21 galip geldi ve durumu 1-1'e getirdi. Üçüncü sette Vargas'ın muhteşem performansı ile 26-24 galip gelen Filenin Sultanları, setlerde 2-1 öne geçti. Dördüncü sette geriye düşen sultanlar, farkı kapatmalarına rağmen seti Çin'e kaptırarak durumun 2-2'ye gelmesine neden oldu. Maçın kaderi 5. ve son sete kaldı. Son sete fırtına gibi giren Filenin Sultanları, 15-13 galip gelerek setlerde 3-2'lik üstünlükle yarı finale yükseldi.

Daniele Santralle yönetimindeki Filenin Sultanları, olimpiyatlarda ilk maçına Hollanda karşısında çıktı ve rakibini 3-2 mağlup etti. İkinci mücadelesinde Dominik Cumhuriyeti’ni 3-2 yenen Ay-yıldızlılar, C Grubu’ndaki son maçında İtalya'ya 3-0 yenildi. A Milli Kadın Voleybol Takımı, olimpiyatlarda çıktığı 3 maçta toplam 6 set kazanırken, rakiplerine de 6 set verdi.

A Grubu’nda yer alan Çin ise ABD’yi 3-2, Sırbistan’ı 3-1 ve Fransa’yı 3-0 yenerek lider çıktı. Oyunlarda ilk madalyasını kazanmayı hedefleyen ay-yıldızlılar, Çin’i elemesi durumunda İtalya-Sırbistan eşleşmesinin galibiyle yarı finalde mücadele edecek.

FİLENİN SULTANLARI YARI FİNALDE

Filenin Sultanları’nın grubunda yer alan Dominik Cumhuriyeti en iyi grup üçüncüsü olarak çeyrek finale yükseldi ve Brezilya’nın rakibi oldu. Grubu lider tamamlayan İtalya ise Sırbistan ile eşleşti. Çeyrek finalde dikkat çeken diğer eşleşmeler ise ABD - Polonya mücadelesi oldu. 6 Ağustos Salı günü, çeyrek final eşleşmeleri şöyle olacak:

  • 14.00: Brezilya - Dominik Cumhuriyeti
  • 18.00: ABD - Polonya
  • 22.00: İtalya - Sırbistan