Yaşam

Cilt bakım rutinlerinde kullanılan Niacinamide ne işe yarar? Faydaları nelerdir?

Niasinamid, kulağa bir güzellik markasının kimya laboratuvarında icat edilmiş gibi gelmektedir. Ancak giderek popüler ve trend haline gelen bu cilt bakım bileşeni aslında sadece B3 vitaminin bir formudur. İnsan derisine kolayca etki ettiği için kadınların da dikkatini çekmektedir. Niacinamide serumuyla ilgili almadan önce bilmeniz gerekenleri sizler için araştırdık.

Abone Ol

Cilt bakımı içeriklerine ait kocaman bir ansiklopedi bulunuyor, fakat sadece birkaçı trendler arasında yer almaya hak kazanıyor. Özellikle son günlerde duyduğumuz  Niacinamide, C vitamini, Retinol gibi bileşenler sayesinde kimyager olmaya ramak kaldı. Bugün sizlere ciltte protein ve bariyer oluşturmaya ve çevresel zararı önlemek için nemi hapsetmeye yardımcı olan bu güçlü bileşen bakım ürünlerinin vazgeçilmez içeriği olan Niacinamide hakkında bir dosya oluşturduk. Kadınların merak ettiği Niacinamide hakkında ne işe yarar, faydaları neler ve nasıl kullanılır hakkında tüm detaylar...

NİASİNAMİD NEDİR?

Niacinamide’in veya B3 vitamini, çeşitli biyokimyasal reaksiyonlar için önemli olan nikotinamid adenin dinükleotit (NADH) ve nikotinamid adenin dinükleotid fosfatın (NADPH) kofaktörlerinin öncüsüdür.

NİASİNAMİD SERUM NE İŞE YARAR?

Niacinamide, ciltte sivilce oluşumunu tetikleyen enfeksiyonu yok eder. Aynı zamanda akne oluşumunu da engeller. Sadece sivilceleri değil sivilce izlerini de yok ediyor.

Niacinamide’in ‘in ağızdan alınması, melanom dışı cilt kanserinden muzdarip olan bireylerde yeni cilt kanseri ya da kanser öncesi oluşan lekelerin önlemeye yardımcı oluyor gibi görünmektedir.

Niacinamide’in, cilde sağladığı faydalar hakkında yapılan araştırmalar başlangıç aşamasında olmasına rağmen gün geçtikçe artmaktadır. Ancak Topikal Niacinamide’in, akne ve egzama gibi bazı cilt durumlarının tedavisine yardımcı olan özellikler içerir.

Bunun nedeni, dış etkenlerin zararlı etkilerini önlemek için cildin proteinler oluşturmasına yardımcı olur. Ardından nemi cilde hapsetmesine yardımcı olarak çalışmasıdır.

Son olarak ise cildin yapısını hücre seviyesinde güçlendirerek, hassas ciltlerdeki tahriş ve irritasyon sorunları ile de başa çıkıyor, cildi yatıştırarak hassasiyeti azaltıyor.