Gündem

Çılgın Türkler tankları ezdi

Abone Ol

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla özel gündemle toplanan TBMM Genel Kurulunda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye’nin FETÖ eliyle emperyalistlere teslim edilmeye çalışıldığı 15 Temmuz işgal girişimini püskürten kahraman millete methiyeler dizdi. Türkiye’nin şehitler, gaziler ve Başkomutanın çağrısıyla sokaklara akın eden kahramanlar sayesinde ayakta kaldığını belirten Başbakan, Türk milletinin gücünü dünyanın gördüğünü ifade ederek, şunları söyledi:

Milletimize borçluyuz

“Eğer burada yeniden bir araya gelebiliyorsak bunu 250 kahraman şehidimize 2 bin 193 kahraman gazimize ve büyük Türk milletine borçluyuz. Vatan size minnettardır. 15 Temmuz bu milletin düşmanına kıyameti gösterdiği gündür. 15 Temmuz iman dolu çılgın Türklerin tankları ezdiği gündür. 15 Temmuz bir işgal hareketine karşı milletin çıplak eliyle silahları erittiği gündür. 15 Temmuz, dünya devletlerine ‘bir millet nasıl olur, bir vatan nasıl korunur’ dersinin verildiği gündür. 15 Temmuz, milli iradenin tecelligahı bombalanırken milli iradenin teslim alınamayacağınının yedi düvele ilan edildiği gündür.”

Hepsi Hz. Hamza’ydı

Recep Tayyip Erdoğan’ın işgalcilerin dize getirilmesindeki rolüne dikkat çeken Başbakan, 15 Temmuz’da 2. Kurtuluş savaşını veren milletin Hz. Hamza radıyallahu anh’a benzettiğini söyleyerek, “ O gece Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla milyonlar, milletine, vatanına, bayrağına, devletine sahip çıkmak üzere 2. kurtuluş mücadelesini başlattı. 15 Temmuz gecesi ihanetin en şiddetlisini yaşadık. 15 Temmuz gecesi destanların da en güzelini yazdık. Peygamber Efendimiz, Hazreti Hamza’ya ‘yürüyüşün ölümü korkutuyor’ demişti. O gece bu milleti Hazreti Hamza gibi gördüm” dedi.

Kontrollü ruhların ortağı

Başbakan, FETO ile birlikte “Kontrollü darbe” safsatası uyduran Kılıçdaroğlu’na esgeçmedi. Kılıçdaroğlu- FETO ortaklığına dikkat çeken Yıldırım, “FETÖ’nün ağzı ile konuşanlar, 15 Temmuz

ruhunu hissedemeyenler, Yenikapı ruhuna layık olamayanlar, onlar ancak kontrollü ruhlarla bir aradalar” diye konuştu.