CHP’yi izledik Kemal Bey! Sonuç…

Abone Ol

6 Ocak Cuma. Meclis 9 Ocak Pazartesi yeni Cumhurbaşkanlığı sisteminin maddelerini görüşmeye başlayacak. Ana muhalefet partisinin lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Bizi pazartesi gününden itibaren izleyin’ dedikten sonra Meclis’te demokratik anlamda yapılacak tartışmalarda somut deliller ve fikirlerin CHP’liler tarafından tartışmaya açılacağını düşünen birçok insan yeni haftayı bekliyor!

8 Ocak Pazar günü. CHP’liler sosyal medyada Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamad Al Sani’nin Türkiye ziyareti ile Trabzon Sürmene’de çıkan yangın arasında kurdukları ilişki ile yeni haftanın nasıl geçeceğine dair ipucu veriyorlar.

9 Ocak Pazartesi, CHP’nin her eylemde ön saflarda yer alan vekilleri Eren Erdem, Mahmut Tanal ve Aykut Erdoğdu öncülüğünde Meclis kapısında bir grup gösterici ile ‘Türkiye’de rejim değişikliğine izin vermeyeceğiz’ söylemi ile haftayı başlatırken, 15 Temmuz’da meydanlarda göremediğimiz Haziran Hareketi, Öğrenci Kolektifleri, Taksim Dayanışması ve Halk Evleri’nin de haftanın ilk günü meydanlarda kullandığı söylemlere şahit oluyoruz.

Yeni sisteme dair çarpıcı fikir ve tartışmaları demokratik yoldan açıklamalarını beklediğimiz CHP’lilerin görüşmeleri yayınlamak için üç farklı cihazdan canlı yayın yapmaya çalışması beklentileri artırsa da başka bir CHP’li vekil tarafından MHP’li vekillerin telefon numaralarının yayınlanması aslında yeni hayal kırıklıklarının yaşanacağının başlangıcı niteliğindeydi.

CHP’li bir bayanın aynı partiden bir ilçe başkanı tarafından yüzünün kapatılması bu durumun polisin bayana müdahalesi gibi medyaya yansıtılması, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın yeni sistem için ‘Ülkede iç savaş çıkar’ uyarısı ile birleşince ‘Bizi izleyin’ sözünün arkasında yaratıcı fikirlerin değil bariz provokasyon taktiklerinin olduğunu gözler önüne seriyordu.

Fatih Üniversitesi’nde sonradan yüksek lisans yaptığını öğrendiğimiz bir ilimizin CHP Gençlik Kolları Başkan’ının ‘Bu iş ya Meclis’te ya da sokakta bitecek’ paylaşımı ile beraber Meclis’te yaşanan kürsünün sökülmesi, AK Partili bir vekilin burnunun kırılması ve bir diğerinin de bacağından ısırılması Meclis’te bu işin nasıl bitirilmeye çalışıldığını gösteriyordu.

CHP’yi bu geçen bir haftada izledik Kemal Bey! Demokratik tartışmalar eşliğinde AK Parti ve MHP’nin Meclis’e getirdiği yeni sisteme dair eleştirilerinizin olacağını, çözüm seçenekleri ile maddelerin iyileştirilmesi adına yapacaklarınızın gündemde daha ön planda olacağını düşünüyorduk. Yanıldık! Sonuç olarak; CHP’nin amacının ‘işlemeyen Meclis, işlevsiz demokrasi’ görüntüsü vererek kontrolsüz gerilim yaratmak ve bu durumu halk tabanına yaymak olduğu kanaatine vardık. Yani CHP’nin tarihten gelen bu siyaset tarzının değişmeyeceğini görmüş olduk. Halkımızın bu gerilim stratejisine karşı sandıkta ne cevap vereceğini görmek dileğiyle sizi izlemeye devam ediyoruz Kemal Bey. Kolay gelsin!