CHP’nin talihsizliği devam mı edecek!

Abone Ol

CHP zorlu seçim yoluna çıkarken yeni rehberlerini de seçmeye başladı. Türkiye’nin minyatürü olan ve örnekliği bakımından çok önemli bir ilimiz olan İstanbul için de il başkanını seçti. İl başkanı olarak seçtiği isim Canan Kaftancıoğlu ise CHP’nin bu zorlu süreci hangi mantık çerçevesinde ne kadar zorlaştıracağının belki de başka bir göstergesi.

Bir partinin ya da siyasi hareketin dilini, duruşunu, iş tutuş şeklini o hareketin öncülüğünü yapan insanlar belirler. Onların tarzı tavrı tabanını da temsil eder. Tabii bu normal şartlarda.

Türkiye’nin en solundan en sağına kadar minimum bir ahlak düzeyi vardır ki onun altına kimse inmez, inemez. Tarihi bağları, yetişme şartları, aile terbiyesi bakımından bir şekilde sınırı ve özeli vardır.

Biz kimsenin deist ya da ateist, Hıristiyan ya da Mecusi, Yahudi ya da Pastafaryan olmasına inançlı ya da inançsız olmasına tabii ki müdahale etmeyiz, yorum yapmayız.

Bir ateist ya da Hıristiyan bile olsa eğer muhatabımız ahlaklıysa Allah’ın verdiği hür iradesiyle sonucuna katlanmak üzere yaptığı tercihe saygı gösteririz. Yalnız bu özgürlükleri bizim özgürlüğümüzün sınırlarına kadardır. Benim yaşam tarzıma, inancıma, değerlerime sözlü ya da fiili müdahale ettiği anda tarafımızdan bu duruma müsaade edilmeyecektir.

CHP kendisini temsilen bir il başkanı seçti. Seçmiş olduğu şahıs bu milletin kahir ekseriyetinin değerlerine, liderine ve dahi tüm ülkenin en üst yönetim mercii olan Cumhurbaşkanlığı makamına ağza alınmayacak düzeyde aşağılık laflar ediyorsa CHP kendisine il başkanı değil sokak militanı seçmiş demektir. Bu temsiliyet üzerine de kendi siyasetini şekillendirme niyetini almış demektir. Bu şahsın dili, üslubu eğer hareketinde temsil yürütüyorsa tüm tüzel kişiliği doğrudan ilgilendiriyordur.

Eğer CHP üç beş Kemalist’ten öteye geçmek ve Türkiye’nin geneline hitap etmek istiyorsa bu şahsı yeniden değerlendirmeye almalıdır. Zira mevcut geçen seçimlerde almış olduğu ortalama oy yüzdesine giren insanların da mezkûr şahsın dili, üslubu, ahlak ve hayat çizgisinden çok uzakta bir yerde konumlandığını biliyoruz.

CHP’yle ülkesini, milletini seven bir vatandaş olarak ahlak seviyesinin altında temsilin herkese ciddi zararlar vereceği hususunda endişemi paylaşıyorum. CHP’nin bu zavallıyı ivedi ihraç etmesi lazım. Yoksa bu aşağılık bakışıyla zaten alçaklarda olan muhalefeti aşağıların aşağısına çekecektir! Demedi demeyin!