CHP’nin İstanbul ve Ankara adayları

Abone Ol

Bu gecikmenin nedenini sorduğumda ise ittifak çalışmaları olduğu ifade ediliyor. Anlaşılan CHP, İyi Parti ve Saadet Partisi arasında ittifak konusunda sıkı pazarlıklar yapılıyor. CHP’de biraz daha derin kulis yapınca, CHP açısından İstanbul ve Ankara adaylarının kesinleştiği ve bu adaylar üzerinden ittifak partilerinin de ikna edilmeye çalışıldığı bilgisini alıyorum. Bakmayın siz HDP’nin ittifak dışında göründüğüne CHP adayını destekleyecek. Zaten CHP ile HDP arasında daha önceki seçimlerde de birbirlerini destekledikleri açık.

Muharrem İnce o kadar da uğraştı ama İstanbul’a aday olmayı başaramadı. Bence yanlış strateji izledi. Partisinde her dönemin ve her koltuğun adayı algısı ortaya çıktı. İddialı olarak çıktığı Cumhurbaşkanlığı adaylığında yeniden ısrarcı olaydı, Belediye başkanlığına da adayım demeseydi belki bir şansı daha olurdu. Şimdi yapacağı tek şey yeni parti kurmasıdır. Çünkü siyasette artık kabul edilse de edilmese de bir kitlesi olan isim.

Gelelim CHP’nin İstanbul adayına, Ekrem İmamoğlu… İmamoğlu ismine İyi Parti ve Saadet Partisi’nin de sıcak baktığı bilgileri kulislerde konuşulduğunu da söylemeliyim. Deneyimli siyasetçi Binali Yıldırım’ın karşısında İmamoğlu’nun ne kadar şansı olduğunu seçimler sonrası göreceğiz.

Ankara’da CHP’nin adayı konusunda Mansur Yavaş üzerinden oldukça kulis bilgileri dolaştı. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mansur Yavaş’ın aday olması konusunda ısrarcı da oldu. Herkes Mansur Yavaş’ı tartışırken, diğer yandan CHP adayı olarak öne çıkan bir isim gündeme geldi. CHP Genel Başkan Başdanışmanı Cengiz Topel Yıldırım…

CHP’nin Ankara adayı kim olacak? Tartışmaları sırasında basın ofislerine Cengiz Topel Yıldırım Basın Merkezi adı ile basın bültenleri gelmeye başlaması CHP’nin adayının Cengiz Topel Yıldırım olduğu şeklinde yorumlandı. Çünkü CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun baş danışmanı Yıldırım’ın genel başkanına danışmadan böyle bir çalışmaya girmeyeceğini herkes bilirdi.

İyi Parti Mansur Yavaş’tan yana ısrarını sürdürürken, CHP ise Cengiz Topel Yıldırım’ın Ankara’da aday olmasını istiyordu. İşte tam da bu noktada Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun hangi ismi destekleyeceği noktasına geldi. Karamollaoğlu’nun gönlünün Mansur Yavaş’ın aday olmasından yana olduğu bilgileri de kulislere düşünce, şimdi CHP’nin İyi Parti ve Saadet Partisi’nin de desteklediği Mansur Yavaş’ın olacağı kesin olduğunu ifade ediliyor.

31 Mart Yerel Seçimleri için önemli isimlerin aday olarak ilan edildiği yeni dönemin ilk yerel seçimi siyaseten çok sıcak geçeceğe benziyor. Ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını dilerim.

Selam ve dua ile…