Gündem

CHP’de marjinallik mi yoksa ulusalcılık mı seçimi

Abone Ol

Sabri İşbilen/Analiz Haber

Kocakasal, marjinallere tasfiye, Kılıçdaroğlu ise partiyi daha da marjinalleştirme iddiasıyla delegenin karşısına çıkacak. Deniz Baykal’a FETÖ tarafından kurulan kaset komplosu sonrası CHP’nin başına geçirilen Kemal Kılıçdaroğlu, siyasi başarı elde edemezken, partinin genetiğiyle oynama konusunda büyük başarı yakaladı. Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal’ın deyimiyle partiyi “Mezhepçi” bir yapıya büründürdü. Partide kendisini Kemalist, ulusalcı diye tanımlayan tüm isimleri tasfiye eden, kendi deyimiyle “Kapının önüne koyan” Kılıçdaroğlu, bunun aksine parti kadrolarına iradesini Kandil’e teslim etmiş, FETÖ’nün sözcülüğünü üstlenen, DHKP/C yancısı isimlerle doldurdu. Kılıçdaroğlu CHP’sinde, Kemalist-ulusalcıların isimlerin yerini, PKK terör örgütünü koruyan, teröristler yerine devleti suçlayan Sezgin Tanrıkulu, 15 Temmuz’da 250 vatan evladını şehit eden FETÖ’nün elebaşısı Gülen için ağlayan Mahmut Tanal, FETÖ ile birlikte Türkiye’ye DAEŞ iftirası atan Eren Erdem gibi isimler getirildi.

Baykal döneminde milli meselelerde hükümetin yanında duran CHP, Kılıçdaroğlu ile birlikte hükümete karşı Türkiye’nin bölünmesinden yana tavır koyacak bir hale geldi.

Taban tabana zıt

Kılıçdaroğlu, FETÖ ve PKK ile ittifak kurdu, hatta 30 Mart, 7 Haziran, 1 Kasım seçimleri ve son olarak 16 Nisan referandumunu bile birlikte yürüttü. Kılıçdaroğlu’nun hem kadroları terör örgütlerine ipoteklemesi hem de arka arkaya girdiği 8 seçimden de hezimet yaşaması, ulusalcıları harekete geçirdi.

Bu bağlamda İstanbul Barosu eski Başkanı Ümit Kocasakal, 3-4 Şubat’ta yapılacak, CHP’nin 36. Olağan Kurultayı’nda genel başkan adayı olduğunu açıkladı. Kocasakal, doğrudan Kılıçdaroğlu’nun partiyi marjinalleştirmesi ve terör örgütleriyle iş tutmasını hedef aldı.

Kocasakal, başkan seçilmesi durumunda Türkiye’nin toprak bütünlüğünü hedef alan PKK terör örgütünün siyasi ayağı HDP ile ittifakın sona ereceğini, aynı zamanda HDP severlik yapan CHP’lilerin de parti de görev alamayacağını deklare etti.

Kocasakal, ayrıca Kılıçdaroğlu gibi iktidarı ele geçirmek için emperyalistlerle ittifak kurmayacağını, ülkesini batıya şikayet etmeyeceğini, kumpasların taşeronu olmayacağını belirtti. Diğer yandan CHP tabanında marjinaller ile ulusalcılar arasındaki tartışmayı şimdiden alevlendirdi.

3. aday geliyor

CHP’nin 36. Olağan Kurultayı’nın 3 aday arasında gerçekleşebileceği gelen kulis bilgileri arasında. 2014’te Kılıçdaroğlu’nun karşısına çıkan ve aldığı 415 oyla büyük sürprize imza atan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin uzun süredir adaylık için çalıştığı bu bağlamda, 120 delegenin imzasıyla yeniden genel başkan adayı olacağı öğrenildi.