Gündem

CHP Lideri Özel, katıldığı kurultayda belediye işçileri tarafından protesto edildi

'Eşitlik ve Adalet' temalı 15'inci Olağan Kurultayı'na katılan CHP Lideri Özgür Özel, Ankara Ticaret Odası Fuar ve Kongre Merkezi'nde konuşma yaptığı sırada, Çiğli Belediyesi'nde işten çıkarıldığını iddia eden bir grup işçi tarafından protesto edildi.

Abone Ol

Divan başkanlığı seçiminin ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel konuşmak için kürsüye çıktı. Bu sırada, Çiğli Belediyesi tarafından işten çıkarıldığını iddia eden bir grup işçi, 'Dik duran kadınlara hepinizi alıştıracağız' yazılı bir pankart açıp, 'İşimizi geri istiyoruz' ve 'İşçiden tasarruf olmaz' sloganlarıyla işten çıkarılmalarını protesto etti. Bunun üzerine işçilere seslenen Özel, "Arkadaşlar, kadın kongresini lütfen başka amaçlara alet etmeyin, çok rica ediyorum. Kadın Kolları Kongresi, Kadın Kolları Kongresi’dir. 

"NE DİYECEKSENİZ KAPININ ÖNÜNDE SÖYLEYİN!"

Burada uzunca bir emeğin karşılığını almak için toplanmış Cumhuriyet Halk Partisi kadın örgütü varken onların sesine başka bir ses karıştırmam. Doğru değil bu. Güvenlik arkadaşlar, arkadaşlara yardımcı olun. Kadın Kolları Kongresi’nin bu kapsamda devam etmesine katkı sağlayın. Çok rica edeceğim arkadaşlar, bu yapılan doğru değil. Ben sizi her ortamda dinliyorum, kapının önünde yine dinlerim ama burası Kadın Kolları Kongresi. Burayı buraya bırakacaksınız. Buraya kadınlara bırakacaksınız. Burayı erkeklere provoke ettirmem. Ne diyeceksiniz kapının önünde bana söylersiniz. Defalarca görüştüm. Erkek arkadaşları dışarı alın. Bula bula bu örgütün, bu kadar emeğinin taçlandırılacağı bu toplantıyı mı buldunuz provoke etmek için" ifadelerini kullandı. Özel'in sözlerinin ardından 20 kişilik grup güvenlik görevlileri tarafından dışarı çıkarıldı.

'KADIN KOLLARINI TARTIŞMAM, TARTIŞTIRMAM'

Özgür Özel, CHP Kadın Kolları Başkanlığı'nın 1951 yılında kurulduğunu hatırlatarak, "İlk kurultay 10 Aralık 1962'de yapıldı. O günden bugüne zaman zaman aksaklıklar, eksiklikler olmakla birlikte kurultaylarımız düzenli olarak yapılıyor. Partimizin en güzel demokrasi şölenlerinden birindeyiz. Bugün önümüzdeki ay 101'inci yaşını kutlayacak ülkemizin ve Avrupa'nın en köklü partisinin kadın kolları kurultayındayız. Bugün 47 yıl sonra Türkiye'nin 4 bir yanında hep birlikte verdiğimiz emeklerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisini 1'inci parti yapmanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Hepinize teşekkür ediyorum. CHP'nin içinde bulunduğu süreçte bir tüzük değişikliği olacak. Zaman zaman dile getiriliyor; 'Kadın kolları, gençlik kolları kapansa mı, başka şekilde formüle edilse mi?' O gün gelirse, ana kademede eşit temsil sağlanırsa, Meclis'in yarısı kadın yarısı erkek olursa, Parti Meclisi'nde (PM) seçilmiş her noktada eşit temsil olup bir gün siz oturup 'yapı değişmeli' derseniz o konuşulur. O güne kadar kadın kollarını tartışmam, tartıştırmam" dedi.