Gündem

CHP HDP’yle ittifak kuracak

Abone Ol

Bir programa konuk olan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, önceki gün Meclis’e sunulan seçim ittifakı teklifinin avantajlarını anlattı, CHP’nin yol haritasını da açıkladı. Teklifle birlikte yüzde 10 barajını aşma sorunun büyük ölçüde ortadan kaldırıldığını dile getiren Bakan Bozdağ, “Baraj iki partinin aldığı oy toplamı üzerinden hesap edilecek ve iki parti yüzde 10’dan fazla oy almışlarsa, barajı geçmiş sayılacak. Partilerden birinin az, diğerinin çok oy alması sonucu değiştirmeyecektir. Bu açıdan son derece önemli bir düzenleme.” Bozdağ, ittifakın seçmenler arasında yakınlaşma ve toplumsal bütünleşmeyi sağlayacağını savundu.

FETÖ de destek verecek

Bozdağ, CHP’nin ittifak karşı söylemlerini de çürüttü. CHP ile HDP’nin aynı çizgide siyaset yaptığının tespitinde bulunan Bozdağ, Şafak Pavey ile Demirtaş’ın “Birlikte iyi salladık” sözlerini hatırlatarak, “Böyle bir fotoğrafta bizim, HDP ile CHP’nin ittifak içinde olacağını söylememiz kadar doğal bir şey yok. Resmen ittifak yaparlar mı? Yaparlarsa dürüst, ahlaki olur. Ama yapmazlarsa da biz biliyoruz ki HDP’liler, CHP’liler seçimde birlikte hareket edecekler. FETÖ, onlarla beraber hareket edecek. O yüzden ittifak resmiyete geçirmeden de yapılabilir. Buna da imkan var. Ama dürüst, ahlaki, kanuni temele dayalı ittifak, bizim yaptığımız gibidir” diye konuştu.

Esed PKK ile anlaşamadı

Bekir Bozdağ, PKK ile Esed rejimi arasındaki pazarlığa da değindi.Esed rejimin terör örgütü ile anlaşamadığını belirten Bozdağ, “Afrin bölgesinde rejim ile PYD-YPG terör örgütleri arasında birtakım kirli görüşmeler olduğuna dair bilgiler var. Bu bilgiler doğru, teyide muhtaç bilgiler değil ancak anlaşamadıkları konusunda da elimizde bilgiler var” bilgisini paylaştı.