Gündem

CHP ağzındaki baklayı çıkardı… Hedef Erdoğan’ı devirmek

Abone Ol

ABD’nin FETÖ’nün 17-25 Aralık darbe girişimini devralarak yürüttüğü RezaZarrab kumpasını takip etmek için ABD’ye gidecek olan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, skandal açıklamalar yaptı. Gazete Duvar’a konuşan Emir, hem 15 Temmuz’da Türkiye’yi işgal etmeye çalışan FETÖ, hem de patronu ABD’ye arka çıktı. ABD’deki davanın FETÖ’nün 17-25 Aralık darbe girişimindeki düzmece belgeleriyle benzer olduğunu itiraf eden Emir, CHP’nin ABD’deki davaya umutla sarıldığı sinyalini vererek, şu alçak sözleri sarf etti:

Darbeyi sahiplendiler

“17-25 Aralık sürecini biz büyük bir yolsuzluk dalgasının ortaya çıkması olarak gördük. Türkiye’de üstü örtülen bir davanın bir şekilde ABD’de tekrar açılmış olması, Türkiye’de işlenen bu suçların bir şekilde ortaya çıkması açısından önem taşıyor.

Bir diğer önemli nokta da şu an tek tutuklu sanık olan Hakan Atilla, ABD soruşturma dosyasında da geçtiği gibi, devlet bankası yöneticiliği yaptı. Şimdi Halk Bankası’na, Türkiye’ye, Türk ekonomisine ceza gelme olasılığı var ve bu olasılık bizim açımızdan rahatsız verici.” 17-25 Aralık ve 15 Temmuz’u birbirinden ayırmaya çalışan Murat Emir, tamamı sahte belgeden oluşan davada yolsuzlukların ortaya çıkarılmasının önemli olduğunu vurgulayarak akıl tutulması yaşattı.

İşgale bile razılar

Bununla da yetinmeyen Emir, ABD’nin Erdoğan’a karşı hamlesine bel bağladıklarını açık ederek, “ABD yargısının hiçbir siyasi baskıdan etkilenmediğini iddia edecek de değilim. Ama bu işin rüşvet, yolsuzluk boyutunu görmezden gelemeyiz. Bir rüşvet zinciri var. Ayakkabı kutuları var. ‘Sıfırladın mı oğlum’ tapeleri var. Bunlar ortaya çıkınca Erdoğan iktidarı yıkılacaksa, değişecekse, sarsılacaksa sarsılsın”dedi.