Ekonomi

Cevdet Yılmaz: Ülkemize yatırım kararlarının açıkladığı bir döneme girdik

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, uluslararası firmaların Türkiye'ye yatırım kararlarını açıkladığı bir döneme girildiğini belirterek, "Önümüzdeki dönemde yeni müjdelerin de birer birer gelmesini bekliyoruz" dedi.

Abone Ol

Hazal Mihrace Göksun - Muhabir

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, uluslararası firmaların Türkiye'ye yatırım kararlarını açıkladığı bir döneme girildiğini belirterek, "Önümüzdeki dönemde yeni müjdelerin de birer birer gelmesini bekliyoruz" dedi. Yılmaz, Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, özel sektörün ihtiyaçlarına cevap verecek, katma değeri yüksek yatırımı önceleyen yatırım teşvik sisteminin son aşamada olduğunu açıkladı.

EYLEM PLANININ 10'U TAMAMLANDI

Yılmaz, 2025-2027 yıllarını kapsayacak Orta Vadeli Program (OVP) için istişarelerin başladığını ve bu ay boyunca farklı sektörlerden paydaşlarla görüşmelerin devam edeceğini duyurdu. Enflasyonla mücadelenin maliye politikası ve yapısal reformlarla destekleneceğini belirten Yılmaz, "Bu yıl içinde cari açığı azaltıcı, mal ve hizmet ihracatını kolaylaştırıcı 57 maddelik Eylem Planı'mızın 10'u tamamlandı; 6 eylemde son aşamaya gelindi," dedi.

TECHVİSTA PROGRAMINDA SON AŞAMAYA GELİNDİ

Yılmaz, ayrıca kişisel verilerin korunması kanununda yapılan değişiklikler, yenilenebilir enerji kaynaklarında ek kapasite kurulumuna imkân sağlayan düzenlemeler ve ikiz dönüşüme yönelik desteklerin altyapısının oluşturulması gibi adımların hızla hayata geçirildiğini ifade etti. Eğitim ve istihdam politikalarıyla ilgili çalışmaların da devam ettiğini ve nitelikli işgücünü ülkeye çekmeye yönelik TechVisa programının son aşamada olduğunu belirtti.

28 EYLÜL'DE YATIRIM DANIŞMA KONSEYİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRLECEK

Türkiye'nin yatırımcı dostu reformları ve cazip teşvikleriyle iş ve yatırım ortamını sürekli olarak iyileştirdiğini vurgulayan Yılmaz, "Uluslararası firmaların ülkemize yatırım kararlarını açıkladığı bir dönemdeyiz. Bu vizyon çerçevesinde adımlarımızı kararlılıkla atıyoruz ve önümüzdeki dönemde daha fazla müjde bekliyoruz," diye konuştu. Yılmaz, 28 Eylül'de gerçekleştirilecek Yatırım Danışma Konseyi Toplantısı'na dünya çapındaki yatırımcıların davet edildiğini ve toplantıda uluslararası yatırımcıların önceliklerinin alınarak, Türkiye'nin yatırım üssü haline getirilmesi hedeflendiğini söyledi.