Yaşam

Çekyalı gelin Gabriella Mardin'de Müslüman oldu

Çekya'da çalıştığı iş yerinden Mehmet Ali Budak ile tanışan Gabriella, Mardin'e gelin gelerek Müslüman oldu.

Abone Ol

Mardin’in Derik ilçesine bağlı Ballı köyünde yaşayan Mehmet Ali Budak, 19 yıl önce Çekya'ya yerleşti.

Burada çalışmaya başlayan Budak, Gabriella ile tanıştı. Tanıştıkları günden itibaren birbirlerini tanımaya başlayan Gabriella ve Budak çifti evlenmeye karar verdi. Bir süre sonra Türkiye’ye gelmeye karar veren çift, Mardin'in Derik ilçesine geldi. Gabriella, burada Müslüman olmaya karar verdi.

Derik Müftülüğünde Kelime-i Şehadet getiren Gabriella, Berçem ismini alarak Müslüman oldu.

"TESETTÜRLÜ OLDUĞU İÇİN IRKÇI SÖYLEMLERE MARUZ KALDI"
Gün geçtikçe Gabriella’nın İslam'la ilgili sorular sormaya başladığını aktaran Budak, "Bir gün yanıma gelerek 'Ben türban takmak istiyorum' dedi. Bunu çok güzel karşıladım. O günden itibaren türban takmaya başladı. Kısa bir zamandan sonra türban taktığı için ırkçı söylemlere maruz kaldı. Ailesi bile kızını reddedecek duruma geldi. Maalesef ne kadar destek çıksam da tepkilere dayanamadı ve türban takmayı bıraktı." şeklinde konuştu. 

"MÜSLÜMAN OLDUĞUMUZ İÇİN AİLESİNDEN HİÇKİMSE DÜĞÜNÜMÜZE KATILMADI"
İslam dininde zorlamanın olmadığı sık sık Gabriella söylediğini belirten Budak, "Birlikteliğimize ailesi çok karşıydı. Bir Müslümanla beraber olmanın kötü olduğunu söylüyorlardı. Bütün baskılara rağmen bu sefer korkularını yenip, benimle evlenme kararı aldı. Evlendiğimizde Müslüman olduğumuz için ailesinden hiç kimse düğünümüze katılamadı. Sadece annesi katıldı." ifadelerini kullandı. 

"EŞİM DEFALARCA MÜSLÜMAN OLMAK İSTEDİĞİNİ SÖYLEDİ"
Evliliklerinden sonra zorluklar içinde galip gelenin İslam dini olduğuna dikkat çeken Budak, "Eşim defalarca Müslüman olmak istediğini söyledi. Ben ise dinimizin kurallarını anlattım, haram ve helali anlattım. Kısa bir süre sonra Türkiye'ye gelme kararı aldık. Türkiye'ye geldikten sonra insanlarımızın ona verdiği saygıyı ve sevgiyi hissetti. Bu Müslüman olması için verdiği kararı daha çok pekiştirdi. Yanıma gelip Müslüman olmak istediğini söyledi. Babama ve anneme anlattım. Duygularına hakim olamadıkları için ağladılar. Köyümüzün imamı ile irtibata geçip, Derik Müftülüğü eşliğinde Müslüman olma merasimi gerçekleşti. Eşim Gabriella Budak yeni ismi Berçem Budak, Kelime- i Şahadet getirerek Müslüman oldu." dedi.