Gündem

Çavuşoğlu’ndan kritik Münbiç görüşmesi sonrası ilk açıklama

Abone Ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’li mevkidaşı Pompeo ile Münbiç konusunda yaptığı görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu.

ABD ile ilişkilerde topu taca atma süresinin bitmesi gerektiğini işaret eden Çavuşoğlu, Suriye’nin bunun için önemli bir adım olduğunu belirtti.

“İlk önce PKK/YPG terör örgütünün Münbiç’ten çıkarılması için bir yol haritasının parametreleri üzerinde çalışılacak” diyen Bakan Çavuşoğlu, “Münbiç’te PKK/YPG baskısıyla yerlerini terketmek zorunda kalan insanların evlerine geri dönmesi sağlanacaktır.” ifadelerini kullandı.

6 AYDAN AZ BİR SÜRE

Çavuşoğlu Münbiç’in terör den arındırılması ve kalıcı istikrarın sağlanması amacıyla izlenecek yol haritasının uygulanması hakkında, “Net bir gün var. Bu, sahada atılacak adımlara bağlı. 6 aydan az bir süreden bahsediyoruz.” dedi.

F-35 DEVİR-TESLİMİ 21 HAZİRAN’DA

F-35 konusunda ABD Kongresindeki tehdit dilinin kabul edilemeyeceğini belirten Çavuşoğlu, “F-35 devir-teslimi daha önce planlandığı gibi 21 Haziran’da yapılacak. Bu konuda herhangi bir değişiklik yok.” dedi.

FETÖ KONUSUNDA FBI’IN SORUŞTURMALARI VAR

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD’li mevkidaşı Mike Pompeo’nun “ABD’de FETÖ konusunda FBI’ın çok ciddi soruşturmaları olduğunu” söylediğini aktardı.

Çavuşoğlu’ndan PKK’ya kötü haberTürkiye