Televizyon

Canavarlar: Lyle ve Erik Menendez dizisi konusu nedir, kimler oynuyor? Gerçek hikayeye dayanıyor mu?

Netflix'in yeni favorisi "Canavarlar: Lyle ve Erik Menendez" dizisi, izleyiciler tarafından ilgi görüyor. Peki, bu suç draması neyi anlatıyor ve kimler rol alıyor? Gerçek bir hikayeye mi dayanıyor, yoksa kurgu mu? İşte tüm detaylar...

Abone Ol

"Canavarlar: Lyle ve Erik Menendez", Ryan Murphy ve Ian Brennan tarafından hazırlanan "Monster" antoloji serisinin ikinci sezonudur. Bu sezonda, 1989'da oğulları Lyle ve Erik Menendez tarafından öldürülen Jose ve Kitty Menendez'in hikayesi işleniyor. Dizi, Menendez kardeşlerin ebeveynlerini öldürmelerine giden süreci ve olayların arka planını detaylı bir şekilde gözler önüne seriyor. Bu trajik cinayet, dönemin en çok konuşulan olaylarından biri olarak dikkat çekmişti.

Oyuncu Kadrosu

- Javier Bardem - José Menendez rolünde
- Chloë Sevigny - Mary Louise "Kitty" Menendez
- Cooper Koch - Erik Menendez
- Nicholas Alexander Chavez - Lyle Menendez
- Ari Graynor - Leslie Abramson
- Nathan Lane - Dominick Dunne
- Dallas Roberts - Dr. Jerome Oziel
- Jason Butler Harner - Dedektif Les Zoeller
- Leslie Grossman - Judalon Smyth
- Marlene Forte - Marta Cano
- Larry Clarke - Brian Andersen
- Charlie Hall - Craig Cignarelli

Menendez Kardeşlerin Hikayesi Gerçek mi?

Evet, dizinin hikayesi tamamen gerçektir. Lyle Menendez (10 Ocak 1968 doğumlu) ve Erik Menendez (27 Kasım 1970 doğumlu), 1989 yılında ebeveynleri José ve Kitty Menendez'i öldürmüş ve 1996'da bu suçtan hüküm giymişlerdir. Yargılanma sürecinde kardeşler, yıllarca babaları tarafından fiziksel, duygusal ve cinsel istismara uğradıklarını iddia ederek cinayetleri bu yüzden işlediklerini belirtmişlerdir. Ancak savcılık, cinayetlerin ardında maddi çıkar olduğunu savunmuştur. İki ayrı jüriyle yapılan ilk duruşmalar çıkmaza girince, ikinci duruşmada kardeşler beraber yargılanmış ve şartlı tahliye olmaksızın müebbet hapis cezasına çarptırılmışlardır.