Ekonomi

Çalışma Bakanı Işıkhan'dan TÜRK-İŞ'e asgari ücret ziyareti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamını belirlemek üzere TÜRK-İŞ'i ziyaret etti.

Abone Ol

Bakan Işıkhan'ı, TÜRK-İŞ Genel Merkezi girişinde, Genel Başkan Yardımcıları Ramazan Ağar, Eyüp Alemdar ve Nazmi Irgat karşıladı.

Basına kapalı gerçekleşen ziyarette, Işıkhan'ın TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ile yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamına dair görüş alışverişinde bulunduğu öğrenildi.

Ziyarette, asgari ücretin enflasyon karşısında alım gücünü koruyacak şekilde belirlenmesi konusunda mutabakat sağlandığı belirtildi.

Bakan Işıkhan ve Atalay, asgari ücret rakamının belirlenmesiyle ilgili çalışmaların önümüzdeki günlerde devam edeceğini açıkladı.

Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Asgari ücretin yeni yılda ne kadar olacağı henüz belli değil. Ancak, TÜRK-İŞ'in 2024 yılı için istediği asgari ücret rakamı 17 bin 500 lira. Bu rakam, mevcut asgari ücretin yüzde 53,5'lik bir artış anlamına geliyor.

Hükümet ise asgari ücretin enflasyon karşısında alım gücünü koruyacak şekilde belirlenmesini istiyor. Bu kapsamda, asgari ücretin enflasyon oranında artırılması gündemde.

Asgari ücret rakamının belirlenmesiyle ilgili çalışmaların tamamlandıktan sonra bu rakamın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor.