Gündem

Büyükçekmece Belediyesindeki rüşvet davasında yeni gelişmeler: Sanıklar mağdurları suçladı

CHP'li Büyükçekmece Belediyesinin 144 villanın sahte rapor ve rüşvetle inşa edildiği iddiasına yönelik açılan davanın duruşması, Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Belediye Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak’ın da aralarında bulunduğu 23 sanığın yargılandığı davada, usulsüzlük ve dolandırıcılık iddiaları masaya yatırıldı.

Abone Ol

Duruşmada sanıklardan bazıları ve avukatları hazır bulunurken, tutuklu sanık Serkan Kayasel, SEGBİS aracılığıyla ifade verdi. Tanık olarak dinlenen Coşkun Ofluoğlu, iddialara dair bilgisi olmadığını söylerken, iki sanık arasında iş birliği olduğunu öne sürdü. 

Sanıklar kendini savundu, mağdurları suçladı 

Tutuksuz sanıklardan Nejat Güven, projeyle alakasız olduğunu belirterek, "Yaptığım tüm projeleri kayıt altına aldım. Şikayetçi olan mağdurlar yüzünden işimi yapmak için İstanbul dışına çıkamıyorum," dedi. Mimar Murat Erçelebi ise çalışmaları sırasında hata yapmadığını savundu. 

Davanın görüldüğü sırada, mahkeme heyeti dava dosyasındaki eksikliklerin tamamlanmasına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. 

Depreme dayanıksız villalar ve büyük maddi zarar iddiaları 

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, "4 Mevsim İstanbul" projesi kapsamında, toplamda 8 milyar 630 milyon lira değerindeki 144 villanın sahte raporlarla inşa edildiği ve depreme dayanıksız olduğu belirtildi. Mağdurların, "güvenli konut" vaadiyle aldatıldığı ifade edildi. 

İddianamede, Belediye Başkan Yardımcısı Sak’ın da aralarında bulunduğu sanıkların, rüşvet alarak ya da vererek sahte belgeler düzenledikleri öne sürüldü. Projede yer alan villaların ruhsatsız, temelsiz ve zemin etütleri yapılmadan inşa edildiği tespit edilirken, yapı denetim firmalarının usulsüz raporlar düzenlediği aktarıldı. 

Ağır ceza talepleri 

Toplam 23 sanık hakkında çeşitli suçlamalar yöneltilirken, aralarında Nuraydın Sak’ın da bulunduğu 15 sanık için "rüşvet almak", "kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği", "imar kirliliğine neden olmak" gibi suçlardan 97 yıl 3 aydan 333 yıl 9 aya kadar hapis cezası talep edildi. Diğer 8 sanık için ise aynı suçlardan 100 yıl 3 aydan 343 yıl 9 aya kadar hapis cezası istendi.