Gündem

Büyük Zafer'in 102. yıl dönümü coşkuyla kutlanıyor

30 Ağustos Zafer Bayramı, ülke genelinde düzenlenen törenlerle coşku içinde kutlanıyor.

Abone Ol

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, ülke genelinde coşkuyla kutlandı.

GAZİANTEP

Gaziantep’te düzenlenen törende Vali Kemal Çeber, Garnizon Komutanı Tümgeneral Osman Aytaç ve Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Halil Uğur, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından tören İstasyon Meydanı’nda devam etti. Vali Çeber, askeri araca binerek katılımcıları selamladı; öğrenciler şiir okudu ve askeri araçlarla geçit yaptı.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da Vali Hasan Şıldak, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erdin Kaya ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Oruç, Şehitlik Anıtı'na çelenk bıraktı. Törende saygı duruşu yapıldı, İstiklal Marşı okundu, ardından günün anlamına dair konuşmalar ve gösteriler yer aldı. Program geçit töreniyle sona erdi.

BİLECİK

Birecik'te dalgıçlar, Fırat Nehri'nde Türk bayrağı açarak Zafer Bayramı’nı kutladı. Bayrak, Birecik Köprüsü’ne asıldı.

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş'ta Vali Mükerrem Ünlüer, 2. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Mustafa Er ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Saygı duruşunun ardından, şehitlik ziyaret edildi; günlük programda askeri araçlarla selamlayarak tören sona erdi.

MALATYA

Malatya’da Vali Seddar Yavuz, 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Erman Kiraz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'na katılım ile devam etti, askeri birliklerin geçişinin ardından sona erdi.

ADIYAMAN

Adıyaman’da, Vali Vekili Ali Erdoğan ve Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından valilik makamında kutlama yapıldı.

KİLİS

Kilis’te Asri Mezarlık’ta şehitlikte düzenlenen programda İstiklal Marşı, Kur'an-ı Kerim ve dua okundu; Vali Tahir Şahin, Belediye Başkanı Hakan Bilecen ve Garnizon Komutanı Vekili Piyade Albay Coşkun Karaca, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Tören, konuşmalar, şiirler ve ödüllerle devam etti.

MUĞLA

Muğla’da Cumhuriyet Meydanı’nda törene Vali İdris Akbıyık ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras çelenk sundu. Törenin ardından halk oyunları gösterisi ve geçit töreni düzenlendi.

ISPARTA

Isparta’da tören, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Vali Aydın Baruş ve diğer protokol üyeleri selamlamanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajı okundu.

BURDUR

Burdur’da da törende Vali Türker Öksüz, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu; sporculara ödül verildi. Tören halk oyunları gösterisi ve geçit töreniyle sona erdi.