Gündem

Bugün hava nasıl olacak? MGM'den 'sarı' kodla uyarı geldi!

Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu hava koşulları hakimken, Marmara'nın doğusu ve Karadeniz bölgesinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanaklar bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 27 il için yağış uyarısı ve 10 ilde 'sarı' kodla uyarı yapıldı; ani sel ve su baskınlarına karşı vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı. İşte 13 Ekim hava durumu detayları...

Abone Ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 13 Ekim 2024 tarihi itibarıyla Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde beklenen hava durumu tahminlerini açıkladı. Ülke genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu olacağı bildirilirken, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, Karadeniz ve bazı iç bölgelerde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların olacağı tahmin ediliyor. Bu durum nedeniyle 10 ilde 'sarı' kod ile uyarı yapıldı.

Yağışların özellikle Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Sinop, Artvin, Ardahan ve Kastamonu'nun kıyı bölgelerinde yerel olarak kuvvetli, Rize ile Artvin'in kıyı kesimlerinde ise zaman zaman çok kuvvetli olması bekleniyor. MGM, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuz durumlar konusunda vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Meteoroloji’nin raporuna göre, gök gürültülü sağanak beklenen iller arasında Artvin, Bartın, Bolu, Düzce, Giresun, Karabük, Kastamonu, Ordu, Rize, Sinop, Trabzon ve Zonguldak yer alıyor. Özellikle yağışların yoğun olduğu bölgelerde olumsuzluklara karşı önlem alınması gerektiği vurgulanıyor.

Hava Sıcaklıkları:

Hava sıcaklıklarının kuzey, iç ve batı kesimlerde 4 ila 6 derece azalması bekleniyor. Diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

İllere Göre Hava Durumu Öngörüleri:

İstanbul: 17°C - 21°C, parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde yer yer kuvvetli yağış bekleniyor.

Ankara: 12°C - 22°C, parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde sağanak yağış bekleniyor.

İzmir: 19°C - 29°C, parçalı ve az bulutlu.

Adana: 21°C - 30°C, parçalı, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Trabzon: 19°C - 24°C, parçalı ve çok bulutlu, yarın yerel sağanak yağış bekleniyor.