Gündem

Bozdağ: Bulgular terör saldırısını gösteriyor

Abone Ol

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, TBMM Genel Kurulunda, OHAL’in 3 ay daha uzatılmasına ilişkin Başbakanlık tezkeresinin görüşmeleri sırasında hükümet adına yaptığı konuşmaya, Şırnak’ta meydana gelen göçükte vefat edenlere rahmet dileyerek başladı. Olayda 6 kişinin öldüğünü, 1 kişinin kaybolduğunu, 1 kişinin de yaralandığını aktaran Bozdağ, “Konuyla ilgili hem adli hem idari tahkikat başlatılmış, Enerji Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı ve ilgili birimler duruma vaziyet etmek üzere bölgeye gerekli yetkilileri göndermişlerdir. Valilik, cumhuriyet savcılığı da konuyu geniş yönleriyle incelemektedir.” diye konuştu.

Bulgular terör saldırısını gösteriyor

Mersin’de polis servis aracına bombalı saldırı gerçekleştirildiğini anımsatan Bozdağ, olayın tüm boyutlarıyla araştırıldığını ve şu ana kadar elde edilen bilgilerin bunun bir terör örgütü saldırısı olduğunu ortaya koyduğunu aktardı. Bozdağ, hangi terör örgütü olduğuna ilişkin bazı emaraler bulunduğunu, bunlar netleştikten sonra ilgili bakanlığın gerekli açıklamayı yapacağını söyledi. Bozdağ, terörü ve bunlara eylem yaptırıp, destek olanları şiddetle kınadı.

Hastanede tedavi gören eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a da geçmiş olsun dileğinde bulunan Bozdağ, “Dualarımızla yanındayız. Umarım ki kısa sürede sağlığına kavuşur.” ifadelerini kullandı.

Bozdağ, 15 Temmuz 2016’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kurucusu ve yöneticisi terörist başı Fetullah Gülen’in onayladığı plan doğrultusunda, örgütün Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki üyelerince ve bunlara eklemlenen diğer askerler ve sivil diğer unsurlarca darbe teşebbüsünde bulunulduğunu hatırlattı. Darbe teşebbüsünün, cumhurbaşkanı, Meclis, hükümet, siyasi partiler, medya ve 80 milyon vatan evladının mücadelesiyle başarısız kılındığına işaret eden Bozdağ, darbeye karşı mücadele eden herkesi kutladı.

Şehitlere rahmet, gazilere de hayırlı bir ömür dileyen Bozdağ, 15 Temmuz 2016’da Türk milletinin adeta uçurumun kenarından döndüğünü, bu nedenle darbe teşebbüsünün unutulmaması gerektiğini söyledi. Milletin iradesi üzerinde hiçbir zaman hukuk dışı tahakküm kurulmaması için bu tarihi akılda tutmanın önemine dikkati çeken Bozdağ, bu nedenle 15 Temmuz’un “Demokrasi ve Özgürlükler Günü” olarak ilan edildiğini söyledi.