Ekonomi

Borsa İstanbul'da gong Mega Metal için çaldı

Küresel ölçekte yüksek katma değerli ince bakır tel üreticisi Mega Metal, 15 Aralık 2023 tarihinde Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı.

Abone Ol

7-8 Aralık tarihlerinde talep toplama sürecini tamamlayan Mega Metal, bireysel yatırımcılardan 1.8, yurt içi kurumsal yatırımcılardan da 8.8 kat talep almıştı. Yıldız Pazar'da işlem görmeye başlayan şirketin hisse fiyatı ise 28.30 TL olarak açıklandı.

Mega Metal Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Turgut, Borsa İstanbul'da düzenlenen gong töreninde yaptığı konuşmada, halka arz sürecinin başarılı bir şekilde tamamlandığını belirterek, "Mega Metal olarak, bireysel ve kurumsal olmak üzere 3 milyon 987 bin 76 yeni paydaşımızın desteğiyle üzerimize düşen görev ve sorumlulukları en iyi şekilde sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

Mega Metal'in halka arzına liderlik eden A1 Capital Genel Müdürü Mehmet Serkan Esenpak ise, "Mega Metal'in halka arzına liderlik etmekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz. 4 milyona yaklaşan yatırımcının talepte bulunduğu halka arzımızda, elde edilecek gelirin hem üretim yatırımlarına, hem uluslararası pazarda yeni şirket satın almalarına, hem de üretim tesislerinin enerji ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla çevreci, temiz ve yenilenebilir olan güneş enerjisi yatırımlarına tahsis edilecek olması, Mega Metal'in sektöründeki yenilikçi çözümlerine ve çevreci yaklaşımına da destek olacaktır" ifadelerini kullandı.

Mega Metal'in halka arzından elde edilen gelir, şirketin üretim kapasitesini artırmak, uluslararası pazarda büyümesini desteklemek ve çevre dostu üretim tesisleri kurmak için kullanılacak.

Mega Metal, 1989 yılında Kayseri'de kurulan bir şirkettir. Yüksek katma değerli ince bakır tel üretimi yapan şirket, Türkiye'nin 500 büyük sanayi kuruluşundan biridir. Mega Metal'in ürünleri, elektrikli otomobiller, beyaz eşya, elektronik cihazlar ve savunma sanayi gibi sektörlerde kullanılmaktadır.