Ekonomi

Boeing işçileri grevi büyüyor! Greve devam edecekler! Şirket devasa kayıplarla karşı karşıya!

Boeing işçileri, altı haftadır devam eden grevi sürdürme kararı alırken, şirket büyük mali kayıplarla mücadele ediyor.

Abone Ol

Boeing'in işçileri, şirketin en son sunduğu sözleşme teklifini reddederek altı haftadır devam eden grevi sürdürme kararı aldı. Bu grev, havacılık devinin en çok satan uçaklarının üretimini durma noktasına getirdi.

Seattle'daki yerel sendika liderleri, Çarşamba günü yapılan oylamada Uluslararası Makineciler ve Havacılık İşçileri Derneği'ne (IAM) üye olan işçilerin %64'ünün sözleşme teklifini kabul etmeme yönünde oy kullandığını açıkladı.

IAM District 751 sendikasının başkanı Jon Holden, "On yıl süren fedakarlıkların ardından hâlâ telafi etmemiz gereken kayıplar var ve müzakerelere hızlıca yeniden başlamayı umut ediyoruz," şeklinde açıklama yaptı. Ayrıca, "Bu, işyerindeki demokrasinin bir örneğidir ve bir şirket işçilerini yıllarca kötü muameleye maruz bıraktığında bunun sonuçları olduğunu açıkça gösterir." diye ekledi.

Zor Bir Yıl ve Devam Eden Sorunlar

Boeing'in içinden geçtiği bu zorlu yıl, Ocak ayında Alaska Airlines’a ait bir 737 Max uçağında kapı panelinin yerinden çıkması sonrasında birçok federal soruşturmanın odak noktası haline gelmesiyle daha da karmaşık bir hal aldı. 

Şirketin bir sözcüsü, oylama sonucuyla ilgili herhangi bir yorum yapmazken, grev sürecinin, Boeing'in yeni uçak teslimatlarından elde ettiği önemli miktarda nakit akışını engellediği belirtiliyor.

Boeing, Çarşamba günü yaptığı açıklamada üçüncü çeyrek için 6 milyar doların üzerinde bir kayıp yaşadığını duyurdu.