Dünya

‘Blade Runner 2049’ yapımcıları Elon Musk’a dava açtı

Tesla CEO’su Elon Musk ve Warner Bros. Discovery, ‘Blade Runner 2049’ filminin yapımcı şirketi tarafından dava edildi.

Abone Ol

Şirket, Tesla’nın yeni Robotaksi'sini tanıtmak için AI ile üretilmiş görüntüler kullanarak telif hakkı ihlali yaptığını iddia ediyor. Yapımcı şirket Alcon Entertainment, Musk’ın 10 Ekim’de Burbank, Kaliforniya'daki Warner Bros. Discovery stüdyosunda gerçekleşen lansmanda, 2017 yapımı bilim kurgu filminden sahneleri andıran AI destekli görüntüler kullandığını belirtti. Şirket, Tesla ve Musk ile herhangi bir işbirliği yapmayı reddettiklerini ve bu durumu açıkça bildirdiklerini ifade etti.

Lansman sırasında, Musk’ın canlı yayınlanan sunumunda, Las Vegas’ın harabelerini keşfeden uzun trençkotlu bir adamı gösteren sahne yer aldı. Alcon Entertainment, bu sahnenin, ‘Blade Runner 2049’da Ryan Gosling’in canlandırdığı karakterin bir sahnesiyle benzer olduğunu öne sürdü. Yapımcı şirket, bu bağlantının izinsiz ve zararlı olduğunu savunarak, Musk ve ilgili taraflara karşı dava açtı.

Açıkça Reddettiler!

Şirketin CEO’su Andrew Kosove ve Broderick Johnson, Warner Bros. Discovery'nin filmden sahneler kullanma talebini açıkça reddettiklerini belirtti. Dava, Tesla ve Musk’ın Hollywood ile gerilimli bir dönemde olduğu bir zamanda güçlü bir marka ile bağlantı kurma çabası olarak nitelendirildi.

Alcon Entertainment, bu durumun işlerine zarar verdiğini ve davada Musk, Tesla, Warner Bros. Discovery ve iş birliği içinde olan diğer kişilerin ‘Blade Runner 2049’ unsurlarını kullanmalarının engellenmesini talep ediyor. Maddi tazminat miktarı belirtilmemekle birlikte, şirket ihlalin büyük bir mali değeri olduğunu ifade etti.

Tesla henüz davaya resmi bir yanıt vermedi.