Bir bisiklete binme uğruna ne projeler durdurulacak!

Abone Ol

“Erdoğan’ın seçim sonucunda yenildiğini görünce sabahlara kadar içip bunu her sene kutlayacağım” diyen yazarımızdan tutun da bu hükümetin çıkardığı KHK ile taşeron işçi iken kadroya geçen bazı insanlara kadar Erdoğan’ın seçimle yenildiği günün ertesine her şeyin güllük gülistanlık olacağını düşünen kafalar da var.

Asgari ücretin düşük olduğunu söyleyen insanların hemen seçim sonrasında Erdoğan’ın yokluğunda asgari ücretin 3000 TL olacağını, seçim sonrasında yine Erdoğan gidince doların 2-3 TL’ye ineceğini söyleyen insanların da varlığını neyle izah edeceğiz gerçekten bilemiyorum.

Ee! Tabii bu beklenti içine girenlerin oy vereceği bazı liderlerin açıklamalarına bakınca S-400’ler  Külliyeyi korumak için alındı algısından Demirtaş’ın terörle ne alakası var diyen sözde Bilge’ye, dışarıdayken PKK eylemlerini kınamayan Demirtaş’ın içerde birden insan sevgisini hatırladığına bakarsak ütopik beklentilere saplanan seçmenlerin varlığını da yadırgamamak gerek. Baştan aşağı giden bir yalan algısından daha ilerisi ortada ütopik beklentileri olacakmış gibi düşünen bir muhalif kesimle karşı karşıyayız.

Geçmiş Türkiye’yi anlatmayın bize diyen kafa ile şimdiki koşulları kıyaslamanın bir anlamı olmadığı gibi Erdoğan’ın gelecek için yapacağı projeleri de anlatmanın bir önemi kalmıyor. Her seçimde yaşanan bu anlamsız algılar ve yalan propagandalar ya Marmara’ya, ya üçüncü köprüye veya da üçüncü havaalanına çarpıyor. Bunu bilen muhalefet liderlerinin bizi seçerseniz yatırımları durduracağız vaatlerinin sebebi de bu olsa gerek.

Erdoğan seçilmezse sonrasında beklenen asgari ücretin yükseleceğine ve doların 3 liraya düşeceğine dair ortada hiç bir ipucu yok. Var olan sadece goy goy tarzında muhalefet liderlerinin ütopik söylemleri. Yalnız o muhalefet liderlerinin söylemlerinde dikkat çeken bir nokta var ki, işte orda Erdoğan seçilmediğinde nelerin yaşanacağı çok açık kendini gösteriyor. Üçüncü havaalanı duracak, Üçüncü köprü iptal edilecek, Aselsan ve diğer ortak şirketlerin yaptığı yerli ve milli silah sanayiye kilit vurulacak. PKK’nın Afrin’de belini büken Paşa’nın apoletleri sökülecek. Bütün FETÖ soruşturmaları durdurulacak, darbe girişimi ile 250 insanımızı şehit edenler dışarı salınacak. Bunları uydurmadığımızı, oy vereceğinizi düşündüğünüz liderlerin söylemlerine bakarsanız anlarsınız ama… İşte bakmak ve anlamak önemli!

Ha! Bir de unutmadan Muharrem İnce seçilirse bisikletle Çankaya Köşkü’ne geliş gidiş yapacak. Sizce bu gerçekleşecek mi? Bir bisiklete binme uğruna projeleri durdurmak isteyenlerden misiniz; yoksa gerçekleri fark edip projelerin devamını isteyenlerden mi? Seçim sizin!