Dünya

Beyrut'ta "Lübnan için dua et" afişleri

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta, reklam panolarında "Pray for Lebanon" (Lübnan için dua et) sloganları yer aldı.

Abone Ol

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta, reklam panolarında "Pray for Lebanon" (Lübnan için dua et) sloganları yer aldı. İsrail'in Lübnan'a yönelik hava saldırıları sürerken, şehrin çeşitli bölgelerinde yanan mum görseli eşliğinde bu mesaj dikkat çekti. Afişlerin hem Müslüman hem de Hristiyan bölgelerde gösterilmesi, Lübnan halkı arasında bir birlik çağrısı olarak yorumlandı.

Reklam firmaları, sosyal medya hesaplarından da aynı görseli paylaşarak, "Bu zor zamanlarda, birlikte Lübnan'la dayanışma içindeyiz" mesajını verdi.

İsrail'in Saldırıları Devam Ediyor

İsrail ordusu, 8 Ekim 2023'ten beri Hizbullah ile sürdürdüğü çatışmalar kapsamında Beyrut ve güney Lübnan'a yönelik saldırılarını artırdı. 23 Eylül'den itibaren Bekaa ve Baalbek bölgeleri de dahil olmak üzere yüzlerce hava saldırısı düzenlendi.

Lübnan makamlarına göre, İsrail saldırılarında 17 Eylül'den bu yana 1217 kişi hayatını kaybetti, bunların 104'ü çocuk ve 194'ü kadın. Hizbullah, İsrail'e roket ve füze saldırılarıyla karşılık verirken, İsrail tarafında büyük hasar bildirilmedi.

Lübnan'da Göç ve Ölümler Artıyor

İsrail bombardımanları nedeniyle ülke içinde yüz binlerce kişi yerinden oldu. Güney Lübnan'dan Beyrut ve kuzeye doğru büyük bir göç dalgası yaşanırken, Suriye'ye de on binlerce kişinin göç ettiği bildirildi.