Dünya

Beyrut'ta Hizbullah cenazesi yakınlarında patlama sesi duyuldu

Lübnan’ın başkenti Beyrut’un güneyindeki Dahiye Mahallesi'nde, Hizbullah üyelerinin cenaze töreninin yapıldığı alanın yakınlarında patlama sesi duyuldu.

Abone Ol

Olay yerinden alınan bilgilere göre, patlamanın sesini duyan görgü tanıkları, patlamanın dünkü çağrı cihazı patlamalarına benzer cihazlardan veya başka çağrı cihazlarından kaynaklanmış olabileceğini belirtti. Ancak, patlamanın nedeni ve ayrıntılarıyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

İsrail devlet televizyonu KAN, Lübnan’da çağrı cihazlarında yeni patlamaların meydana geldiğini iddia ederken, yerel kaynaklar patlamanın telsizlerden kaynaklandığını öne sürdü.

Çağrı Cihazlarının Patlatılması

Lübnan'da, Hizbullah unsurlarına ait çağrı cihazlarının eş zamanlı olarak patlatılması sonucu büyük can kaybı yaşandı. Lübnan Sağlık Bakanlığı, patlamalarda ikisi çocuk toplam 12 kişinin hayatını kaybettiğini, 300'ü ağır olmak üzere yaklaşık 2 bin 800 kişinin yaralandığını duyurdu. 

Lübnanlı yetkililer, olaylardan İsrail’i sorumlu tutarken, İsrail’den bu konuda henüz bir açıklama yapılmadı. İsrail ve Lübnan sınırında 8 Ekim 2023'ten bu yana süren çatışmalarda gerilimin arttığı gözlemleniyor.