Dünya

Beyaz Saray'dan Trump'a tepki! Düzensiz göçmenlerin ülkeye "kötü genler" getirdiğini söylemişti

Beyaz Saray, Donald Trump'ın düzensiz göçmenlere dair "kötü genler" ifadesini "nefret dolu" olarak eleştirdi.

Abone Ol

Eski ABD Başkanı ve 2024 Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, göçmenler hakkında yaptığı sert açıklamalarla yine gündeme oturdu. Katıldığı bir radyo programında Trump, ABD'ye yasa dışı yollarla giren göçmenlerin "cinayet ve suç işleme eğilimlerinin genetik" olduğunu öne sürdü. Trump, "Şu anda ülkemizde çok fazla kötü gen var. Burada olmaması gereken, 425 bin suçluyu ülkemize getirdiler," ifadelerini kullanarak düzensiz göçmenleri hedef aldı.

Trump'ın bu sözleri, ABD'deki göçmen karşıtı söylemleri yeniden tartışmaya açarken, Beyaz Saray'dan sert tepki gecikmedi.

Beyaz Saray'dan Tepki!

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Karine Jean-Pierre, günlük basın toplantısında Trump'ın ifadelerini "nefret dolu" ve "iğrenç" olarak nitelendirdi. Jean-Pierre, Trump’ın kullandığı bu tür ayrıştırıcı dilin Amerikan toplumunda yeri olmadığını belirterek, "Bu tür rahatsız edici ve nefret dolu söylemleri reddetmeye devam edeceğiz," dedi.

Jean-Pierre, ABD'nin toplumsal birliktelik ve kapsayıcılık üzerine inşa edildiğine dikkat çekerek, “Bir araya gelme hakkına saygı duymamız gerekiyor. Toplumları birbirinden ayrıştırmaya değil," diyerek Trump’ın söylemlerine sert bir dille karşı çıktı.