Spor

Beşiktaş'ta istikrar kazandı

Son dakika Beşiktaş haberleri... Galatasaray derbisi öncesi bazı futbolcularını dinlendireceği öngörülen Santos, İstanbulspor’a karşı şaşırttı. Bu sezon ilk kez aynı 11’le sahaya çıkan Kartal’da iskelet kadro oturmaya başladı.

Abone Ol

Son dakika Beşiktaş haberleri... Trendyol Süper Lig’in 27’nci haftasında sonuncu İstanbulspor’u dış sahada 2-0’la geçen siyah-beyazlılar, moral depoladı. Santos yönetiminde İstanbul içi de olsa deplasmanda ilk gol atıldı ve ilk 3 puan alındı. Bu sezon 26 farklı ilk 11’le sahaya çıkan Beşiktaş’ın hocası bir ilke imza attı. Üst üste 2 maç (Konyaspor 2-0) aynı 11 futbolcuyu, sarı-siyahlılar önünde kullandı. Kadro istikrarı sağlanınca yenilmezlik serisi de Türkiye Kupası son 16 turundaki Antalyaspor (1-2) zaferi dahil, dört müsabakaya çıktı.

Ustalık eseri…

Kara Kartal ligdeki son 4 sınavında hiç gol yemedi. Trabzonspor (2-0), Kayserispor (0-0), Konya (2-0), İstanbul (2-0) karşısında kaleye, Mert Günok’un da üstün performansıyla duvar örüldü. Üç galibiyet ve bir beraberliğin çıktığı periyot, Ağustos-Eylül 2021 arasındaki (Sergen Yalçın) süreçten beri bir ilk oldu. Başarılı rakamlara karşın Santos’a yönelik eleştiriler sürdü. Oyun anlayışı “Çağ dışı” bulunan Portekizli öz güven eksikliğinden dert yandı: “Beşiktaş karakterine yakışan oyunu oynamalı.”

Al-Musrati istasyonu

Siyah-beyazlıların İstanbulspor galibiyetinde en fazla topla buluşan (81) ve isabetli pas veren (61/%90 isabet) futbolcu Al-Musrati. Portekiz ekibi Braga’ya ödenen 12 M€ ile kulüp tarihinin en pahalı transferi olan Libyalı ön libero 7 ikili mücadelenin 5’inden üstün ayrılırken 8 sahipsiz top kazandı.