Spor

Beşiktaş'a dev projeler! 12 bin kişilik salon

Son dakika Beşiktaş haberleri... Beşiktaş Başkan Adayı Serdal Adalı, seçilirse hızla hayata geçireceği icraatlarını anlattı. 5 maddenin en dikkati çekeni ‘gayrimenkul’ projesi.

Abone Ol

Son dakika Beşiktaş haberleri... Siyah-beyazlılarda, 3 Arakık'ta gerçekşekleşecek başkanlık seçimi yaklaşırken, adaylardan Serdal Adalı, 5 büyük projesini açıkladı.

Master Plan’ını paylaşan Adalı, borçsuz bir Beşiktaş için ayakları yere sağlam basan ve 1,5 yıl içinde başlanacak projeler ürettiklerini söyledi.

5 ana başlıktaki projeler şöyle:

1- Stadyum: Yeni Açık Tribünü’nün oturum kapasitesi artacak, 9 bin 836 bilet daha satılacak, desibel rekoru kırılacak.

2- Serpil Hamdi Tüzün Futbol Akademisi: Ümraniye Tesisleri kulübe tekrar, tamamen kazandırılacak. 88 bin m²’ye ek, 88 bin m²’lik alan da tesislere dahil edilecek.

3- Şan Ökten Tesisleri: Amatör branşlar için 12 bin m2 çok amaçlı spor salonu yapılacak.

Akatlar yenileniyor

4- GAİN Akatlar Spor Park Kompleksi: Dijital İçerik Platformu GAİN Medya’nın sponsorluğunda basketbol takımı başta olmak üzere salon 30 bin m² ve 12 bin seyirci kapasiteli, idman salonu ise 5 bin m2 alanda yeniden hizmete açılacak.

5- Gayrimenkul projesi: Orman arazilerine sınır, İstanbul’da havaalanına, şehir merkezine 10 dakika uzaklıktaki ‘Beşiktaş Ekolojik Kent’, yarım milyon m²’ye kurulacak. Sosyal ve sportif alanlar, gölet, okul ve restoranlar ile 380 villa yer alacak. Satıştan hedeflenen yaklaşık 150-200 milyon Euro ile banka ve kamu borçları kapatılacak.

HABER: MEHMET TUFAN