Spor

Beşiktaş taraftarları Lyon deplasmanına alınacak mı? Resmi açıklama geldi

Lyon Valisi, Beşiktaş taraftarlarının deplasman tribününe alınmayacağını açıklamıştı. UEFA, bu konu hakkında resmi kararını verdi.

Abone Ol

UEFA Avrupa Ligi 3. hafta maçında Lyon ile Beşiktaş, 24 Ekim'de Fransa ile karşı karşıya gelecek.

Lyon Valisi, iki takım arasında 2017 yılında Fransa'da oynanan maçta yaşanan tribün olayları sebebiyle maç günü kente ve stadyuma Beşiktaş taraftarlarının alınmayacağını açıklamıştı.

UEFA, Fransız ekibinin bu talebini onayladı ve kararını siyah-beyazlı kulübe iletti.

Beşiktaş'tan konuyla ilgili yapılan açıklamada, ''Lyon Valisi, Futbol Takımımızla Olympique Lyon arasında 24 Ekim Perşembe günü OL Stadyumu’nda oynanacak UEFA Avrupa Ligi müsabakası ile ilgili olarak, taraftarlarımızın stadyuma ve Lyon kentine alınmamasına karar vermişti. Kulübümüzün söz konusu kararın gözden geçirilmesi için yaptığı girişimler doğrultusunda; Lyon Valiliği, Fransız Emniyeti, UEFA Güvenlik Birimi, Türkiye Futbol Federasyonu Güvenlik Koordinatörlüğü ve Türkiye NFIP’nin katılımıyla gerçekleşen güvenlik toplantısı neticesinde, 2017 yılında yaşanan ciddi olayların tekrar etme ihtimali ve yüksek güvenlik riski nedeniyle Lyon Valiliği’nin aldığı karar kesin olarak onandı. Olympique Lyon – Beşiktaş müsabakasında taraftarlarımızın deplasman tribününde yer alamayacağını belirtir, herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına söz konusu maç için seyahat programı yapılmaması hususunu taraftarlarımızın bilgisine sunarız.'' ifadelerine yer verildi.