Güncel

Beren Su'nun ölümünde 3 itfaiyeci hakkında soruşturma!

Ankara Valiliği, asansörde mahsur kalan Beren Su Bolat'ın (13) kurtarma çalışması sırasında boşluğa düşerek hayatını kaybetmesiyle ilgili 3 itfaiye görevlisi hakkında soruşturma izni verdi.

Abone Ol

Beren Su Bolat, 23 Temmuz’da Sincan ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi 4. Cadde'deki sınıf arkadaşının evine gitti. Beren Su ve arkadaşı, 5. ve 6. katlar arasında asansörde mahsur kaldı. İtfaiye çalışmaları sırasında Beren Su, asansör boşluğuna düşerek hayatını kaybetti, arkadaşı ise kurtarıldı.

BİLİRKİŞİ RAPORUNA GÖRE SUÇ İTFAİYE GÖREVLİLERİNDE

Bilirkişi raporuna göre, kazanın uygun güvenlik önlemleri ve dikkatle önlenebileceği, kaçınılmazlık ilkesinin geçerli olmadığı belirtildi. Asansör arızasının tehlikeli bir durum yarattığı vurgulanarak, itfaiye görevlilerinin, 13 ve 14 yaşlarındaki iki çocuğu kurtarma sırasında gerekli tedbirleri almadıkları, durumu kontrol edemeyerek kazaya neden oldukları ifade edildi.

SORUŞTURMA İZNİ TALEP EDİLDİ

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı, Beren Su'nun ölümüne ilişkin 3 itfaiye görevlisi hakkında soruşturma izni talep etti. Valilik, kurtarma çalışmalarına katılan itfaiye şefi E.A. ile itfaiye erleri B.Y. ve B.B. hakkında soruşturma izni verdi. Bu 3 itfaiye görevlisi, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan idari soruşturma kapsamında açığa alındı.