Ekonomi

Benzine zam mı gelecek? Akaryakıt fiyatlarında son durum

Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki hareketlilik akaryakıt fiyatlarına yansımaya devam ediyor. Benzin fiyatlarına zam gelmesi beklenirken, motorin fiyatlarında değişiklik öngörülmüyor. Yeni fiyatlar, bu gece yarısından itibaren geçerli olacak. İşte akaryakıt fiyatlarında son durum...

Abone Ol

Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki hareketlilik ile vergilere yapılan zamlar akaryakıt fiyatlarını da etkilemeye devam ediyor. Son günlerde yapılan değerlendirmelere göre, benzin fiyatlarına zam yapılması bekleniyor. Özellikle Brent petrol fiyatlarındaki artış ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar, akaryakıt fiyatlarının yükselmesine neden oluyor. Bu çerçevede, benzin litre fiyatına 85 kuruşluk bir artış öngörülüyor.

Bu artışın, 14 Ağustos 2024 tarihi itibarıyla gece yarısından itibaren pompa fiyatlarına yansıması bekleniyor. Motorin grubunda ise herhangi bir fiyat değişikliği öngörülmüyor. Motorin ve LPG fiyatları, mevcut seviyelerinde kalacak. Vatandaşlar, benzin ve motorin fiyatlarındaki bu değişikliklerle birlikte, akaryakıt harcamalarını planlamaya devam edecekler.

Benzin litre fiyatı ve motorin litre fiyatı kaç para, dizel yakıt ne kadar oldu?

İstanbul Avrupa yakası akaryakıt fiyatları

Benzin fiyatı: 43.71 TL
Motorin litre fiyatı: 43.84 TL
LPG litre fiyatı: 22.94 TL

İstanbul Anadolu yakası akaryakıt fiyatları

Benzin fiyatı: 43.60 TL
Motorin litre fiyatı: 43.77 TL
LPG litre fiyatı: 22.39 TL

Ankara akaryakıt fiyatları

Benzin litre fiyatı: 44.12 TL
Motorin litre fiyatı: 44.30 TL
LPG litre fiyatı: 22.94 TL

İzmir akaryakıt fiyatları

Benzin litre fiyatı: 44.56 TL
Motorin litre fiyatı: 44.81 TL
LPG litre fiyatı: 22.64 TL