Dünya

Belçika Kralı Philippe'ten Fransa ziyareti

Belçika ve Fransa'nın devlet başkanları, Avrupa Birliği'nin kurucu üyeleri olarak derin bağlarını ve kültürel ilişkilerini kutlamak için bir araya geldi.

Abone Ol

Belçika Kralı Philippe ve Kraliçe Mathilde, Fransa'yı ziyaret ederek, iki ülkenin Avrupa meselelerindeki ortak görüşlerini ve kültürel bağlarını kutluyor. Üç gün sürecek olan devlet ziyareti, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un daveti üzerine Paris'te başladı. Ziyaret sırasında, Kral Philippe ve Cumhurbaşkanı Macron, Arc de Triomphe'da birliklerini denetleyerek,

Anıtsal Mezar'da alevi yeniden yakıp çelenk bıraktı. Daha sonra, Kral Philippe, Elysée Sarayı'nda düzenlenen devlet yemeğinde "dostluk ruhu"na atıfta bulunarak bir şerefe kaldırdı. Macron ise, "Yaşasın Belçika! Yaşasın Fransa ve Fransa-Belçika dostluğu!" diyerek kutlamalara katıldı. Kraliyet çiftine birkaç bakan ve bir bakan başkanının eşlik ettiği ziyareti, Fransa ile Belçika arasında yeni siyasi, ekonomik ve diplomatik bağlantılar geliştirme çabası olarak değerlendiriliyor. Ziyaretin devamında Chantilly ve Lille şehirlerine de gidilmesi planlanıyor.